Blåbærkage med hasselnødder

Antal: 
24 stykker
Det skal du bruge: 
Blåbærkage
100 g smør
4 æg
2 dl sukker
5 dl hvedemel
2 tsk. Bagepulver
1 spsk. vaniljesukker
1 dl mælk
200 g blåbær
Smuldredej med hasselnødder
75 g smør, stuetempe­reret
1½ dl sukker
1½ dl hvedemel
1 dl grofthakkede hasselnødder

Spændstige og saftige blåbær smager godt i sig selv, men på kagefronten gør de sommersøde bær sig også helt forrygende.

De tilfører nemlig masser af smag, saftighed og et perfekt syrligtsødt strejf, som tager bagværket til nye kagehøjder. Prøv selv opskriften på blåbærkage med hasselnødder lige her.

Sådan laver du blåbærkage med hasselnødder

  • Tænd ovnen på 225°.
  • Smelt smørret, og lad det køle lidt af.
  • Pisk æg og sukker hvidt.
  • Bland mel, bagepulver og vanil­jesukker, og sigt det ned i æggemas­sen.
  • Rør smør og mælk i.
  • Hæld dejen i form, der måler ca. 22 x 34 cm, beklædt med bagepapir. Strø blåbærrene over

SMULDREDEJ:

  • Rør alle ingredienser sammen, og smuldr dejen over bærrene.
  • Bag kagen midt i ovnen i ca. 25 minutter.