Kager
Kager
Brombærtærte med mandelflager
Brombærsæsonen skydes snart i gang, og vi glæder os sådan til at fejre det med marmelader, bagværk og friske mundfulde. Her får du opskriften på brombærtærte med sprøde mandelflager her!
af Marie Melchior
18.02.2021
Foto: Jakob Helbig.
Mørdej
- 280 g mel
- 1 nip salt
- 100 g flormelis
- 150 g smør
- 1 æg
Fyld
- 150 g blødt smør
- 150 g rørsukker
- 150 g mandelmel
- 2 æg
- 1 usprøjtet citron
- 50 g mandelflager
- 150 g brombær
Tilbehør
- Is og ekstra brombær
Brombær vokser vildt i Danmark og smager fantastisk direkte fra busken, men pas på, brombærbusken passer godt på sine bær med mange stikkende torne. Her får du opskriften på en skøn tærte med de dejlige bær!
Prøv også: Upside-down-kage med ananas
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Sådan laver du brombærtærte
- Mørdej: Blend mel, salt, flormelis og smør i en foodprocessor, til det er som rasp. Tilsæt ægget. Blend, til dejen lige samler sig. Form dejen til en kugle med hænderne. Dejen skal ikke æltes, bare lige samles. Ellers kan tærtebunden blive gummiagtig efter bagning. Pak dejen ind i film, og lad den hvile ½ time i køleskab. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Læg dejen i en tærteform, der er 20 cm i diameter.
- Fyld: Pisk smør, rørsukker og mandelmel sammen til en cremet konsistens. Pisk æggene i. Riv skallen af citronen. Pisk citronskallen i cremen. Fordel cremen på tærtebunden. Fordel brombær på tærten. Tryk dem let ned i cremen. Drys mandelflager ud over hele tærten. Bag den på 200° i en forvarmet ovn i 25-30 minutter. Afkøl på en bagerist. Server evt. is og ekstra brombær til tærten.