Det skal du bruge:
Bund:
100 g smør
175 g Digestive-kiks
Fromage:
4 blade husblas
2 pasteuriserede æg
75 g sukker
200 g flødeost
1 dl solbærsyltetøj – gerne hjemmelavet
2 spsk. solbærsaft
3 dl piskefløde
Gelé:
4 blade husblas
2½ dl solbærsaft
Desuden:
Friske solbær
Cheesecake er et hit i det søde køkken, og det kan vi godt forstå. Smagen af sprød kiksebund og cremet ostefyld får mundvandet til at løbe hos de fleste. I denne cheesecake har vi tilføjet solbær, så hvis du stadig har lidt bær i haven, kan du med fordel bruge dem i denne dejlige dessert. Kagen har brug for lidt hviletid, men ellers er opskriften lige til at kaste sig ud i.
Prøv også: Cheesecake med citron og lakrids
Se også: Regnbuepandekagetårn
Sådan laver du Cheesecake med solbær:
- Smelt smør i en gryde, og tag det af blusset.
- Smuldr kiksene i – du kan evt. blende dem lidt først.
- Pres kiksemassen ned i en springform, Ø ca. 20 cm, beklædt med bagepapir.
- Læg husblassen i koldt vand i ca. 10 minutter. Pisk æg og sukker luftigt. Bland flødeost i sammen med solbærsyltetøj. Tag forsigtigt husblassen op af vandet, og smelt den over vandbad. Afkøl den med solbærsaft.
- Pisk fløden stiv. Kom husblas i flødeostblandingen, og vend flødeskummet i. Hæld fromagen over kiksen, og stil den i køleskabet.
- Læg husblassen i blød i ca. 10 minutter.
- Varm ½ dl solbærsaft, og smelt husblas direkte i den varme saft.
- Bland den med resten af saften, og hæld den over kagen.
- Lad den stå i køleskabet i mindst 3 timer. Pynt med friske solbær.
Flere lækkerier med solbær: Islagkage med solbær på kiksebund