Se også
Kager
Blåbærmuffins med hvid chokolade
Blåbærmuffins er små, svampede kager, der er populære på kagebordet og lette at pakke i picnickurven. I opskriften her får blåbærrene selskab af hvid chokolade!
af Camilla Zarah Lawes
1.09.2022
Foto: Wichmann + Bendtsen.
Muffins er et populært lille stykke bagværk, hvor fyldet og smagen kan varieres i det uendelige. I denne opskrift på muffins har vi brugt saftige og friske blåbær, som giver et velsmagende modspil til den søde hvide chokolade.
8 personer
Ingredienser
- 100 g smør
- 2 æg
- 125 g sukker
- ½ vaniljestang
- 1 usprøjtet appelsin
- 125 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 50 g hvid chokolade
- 125 g blåbær
- Lidt smør
Blåbærmuffins med hvid chokolade
- Tænd ovnen på 170°. Smelt smørret. Pisk æg og sukker let sammen, og rør smørret i.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv skallen af appelsinen fint. Rør mel, bagepulver, vaniljekorn og appelsinskal sammen, og vend det i dejen.
- Hak chokoladen fint, og vend den i sammen med blåbær.
- Smør 8 muffinforme med smør, og hæld dejen i. Bag kagerne i ovnen i ca. 18 minutter, til de er gennembagte