Kager

Blåbærmuffins med hvid chokolade

Blåbærmuffins er små, svampede kager, der er populære på kagebordet og lette at pakke i picnickurven. I opskriften her får blåbærrene selskab af hvid chokolade!
af Camilla Zarah Lawes 1.09.2022 Foto: Wichmann + Bendtsen.
Blåbærmuffins med hvid chokolade

Muffins er et populært lille stykke bagværk, hvor fyldet og smagen kan varieres i det uendelige. I denne opskrift på muffins har vi brugt saftige og friske blåbær, som giver et velsmagende modspil til den søde hvide chokolade.

8 personer

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 125 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 50 g hvid chokolade
  • 125 g blåbær
  • Lidt smør

Blåbærmuffins med hvid chokolade

  1. Tænd ovnen på 170°. Smelt smørret. Pisk æg og sukker let sammen, og rør smørret i.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv skallen af appelsinen fint. Rør mel, bagepulver, vaniljekorn og appelsinskal sammen, og vend det i dejen.
  3. Hak chokoladen fint, og vend den i sammen med blåbær.
  4. Smør 8 muffinforme med smør, og hæld dejen i. Bag kagerne i ovnen i ca. 18 minutter, til de er gennembagte