Blåbærmuffins med hvid chokolade

Muffins er et populært lille stykke bagværk, hvor fyldet og smagen kan varieres i det uendelige. I denne opskrift på muffins har vi brugt saftige og friske blåbær, som giver et velsmagende modspil til den søde hvide chokolade.

Vild med blåbærmuffins? Så vil du elske disse lækre muffins med brombær!

Det skal du bruge til blåbærmuffins med hvid chokolade:

8 stk.

  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 125 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 50 g hvid chokolade
  • 125 g blåbær
  • Lidt smør

Prøv også: Tærte med blåbær, chokolade og vaniljeskyr

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 170°. Smelt smørret. Pisk æg og sukker let sammen, og rør smørret i.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv skallen af appelsinen fint. Rør mel, bagepulver, vaniljekorn og appelsinskal sammen, og vend det i dejen.
  3. Hak chokoladen fint, og vend den i sammen med blåbær.
  4. Smør 8 muffinforme med smør, og hæld dejen i. Bag kagerne i ovnen i ca. 18 minutter, til de er gennembagte.

Lad dig inspirere: De 8 dejligste sommerdrinks