Muffins med rabarber og marcipan

Antal: 
12 styk
Det skal du bruge: 
Muffins med rabarber og marcipan
250 g blødt smør
250 g sukker
4 æg
300 g rabarber
100 g marcipan
200 g hvedemel
1 tsk. stødt anis
1 tsk. bagepulver
1 fast muffinform med 12 huller
Papirmuffinforme
Pynt
3 spsk. flormelis

Sådan bager du muffins med rabarber og marcipan

  • Tænd ovnen på 175°.
  • Pisk smør og sukker lyst og luftigt.
  • Pisk æggene i 1 ad gangen.

  • Rens rabarberne, og skær dem i stykker på 1 cm.
  • Riv marcipanen groft på et rivejern, og vend den sammen med rabarberne. Drys lidt af melet over.
  • Vend rabarber-marcipan-blandingen sammen med anis, bagepulver og resten af hvedemelet.
  • Tilsæt æggeblandingen, og rør godt.

  • Læg papirmuffinforme i den faste muffinformen, og fyld formene ⅔ op med dej.
  • Bag kagerne i ovnen i ca. 25 minutter. Lad dem afkøle på en bagerist.
  • Sigt flormelis over lige inden servering.
  • TIP Sørg for at vende rabarberstykkerne med lidt mel, inden du rører dem i dejen. Så synker de ikke til bunds i kagerne under bagningen.