Blommegalette

Antal: 
6 personer
Det skal du bruge: 
Mørdej
80 g smør
180 g hvedemel
5 spsk. sukker
1 vaniljestang
4 spsk. vand
1 æg til pensling
Blommefyld
500 g forskellige blommer
3 spsk. timianhonning
8 stilke frisk timian

Sådan laver du blommegalette:

En galette minder om en tærte men er endnu nemmere at lave, fordi den ikke kræver en tærteform og gerne må være rustik i udseendet.

Mørdej:

  • Blend smør, mel, sukker og vaniljekorn i en blender, til dejen smuldrer.

  • Tilsæt vand, og blend igen, til dejen samler sig.

  • Pak dejen i husholdningsfilm, og læg den på køl ½ time.

Blommefyld:

  • Skyl og halvér blommerne, fjern stenene, og skær blommerne i kvarter.

  • Læg dem i en skål med honning og bladene fra 3 timianstilke.

  • Tænd ovnen på 200°.

  • Rul mørdejen ud mellem 2 stykker bagepapir til en tykkelse på 2-3 mm.

  • Fordel blommefyldet over dejen, men lad de yderste 5 cm af kanten være fri.

  • Lad dejen ligge på 1 stykke bagepapir. Fold kanten op omkring fyldet, og pensl kanten med sammenpisket æg.

  • Bag galetten i ovnen i 25-30 minutter.

  • Pynt kagen med de resterende timianstilke. Servér evt. med flødeskum eller cremefraiche til.