Se også
Kager
Tarte tatin med blommer
Den franske dessert-klassiker tarte tatin smager skønt i selskab med sæsonens lækre blommer. Du får opskriften lige her.
Tekst og
16.08.2021
foto Skovdalnordic.com
- 1 vaniljestang
- 175 g sukker
- 1 citron
- 8 blommer
- 50 g smør
- 1 stilk timian
- 1 ark butterdej
Sådan bager du tarte tatin med blommer
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland 2 spsk. sukker og citronsaft, og tilsæt vaniljekorn.
- Skyl blommerne, og skær dem i både.
- Smelt smør og sukker på en pande, der kan tåle at komme i ovnen, til sukkeret er gyldent.
- Tilsæt citronblandingen, timianblade og blommer.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Se også
Luksus isdessert med blommer
- Skru ned for varmen. Lad det stå ved svag varme i 30 minutter, og rør i det en gang imellem.
- Tænd ovnen på 200°.
- Læg butterdej over fyldet på panden, og pres kanterne ind langs kanten af panden. Lav et snit i dejen 2-3 steder, så dampen kan komme ud.
- Sæt panden i ovnen, og bag tærten i ca. 25 minutter.
- Tag panden ud, og løsn tærten let i kanten. Læg et spækbræt eller et fad over panden, og vend tærten ud, så blommerne vender opad.
- Servér med cremefraiche.