Tarte tatin med blommer

Det skal du bruge: 
1 vaniljestang
175 g sukker
1 citron
8 blommer
50 g smør
1 stilk timian
1 ark butterdej

Sådan bager du tarte tatin med blommer

  • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland 2 spsk. sukker og citronsaft, og tilsæt vaniljekorn.
  • Skyl blommerne, og skær dem i både.
  • Smelt smør og sukker på en pande, der kan tåle at komme i ovnen, til sukkeret er gyldent.
  • Tilsæt citronblandingen, timianblade og blommer.

  • Skru ned for varmen. Lad det stå ved svag varme i 30 minutter, og rør i det en gang imellem.
  • Tænd ovnen på 200°.
  • Læg butterdej over fyldet på panden, og pres kanterne ind langs kanten af panden. Lav et snit i dejen 2-3 steder, så dampen kan komme ud.
  • Sæt panden i ovnen, og bag tærten i ca. 25 minutter.
  • Tag panden ud, og løsn tærten let i kanten. Læg et spækbræt eller et fad over panden, og vend tærten ud, så blommerne vender opad.
  • Servér med cremefraiche.