Se også
Tilbehør
Portvinssyltede blommer
Blommer kan bare det hele. Disse smager fantastisk til is og blå ost eller som fyld i en salat med romainesalat, rucola og ristede valnødder. Brug også lidt af lagen i dressing blandet med olivenolie.
af Camilla Zarah Lawes
26.07.2023
Foto: Stine Christiansen.
Syltede blommer
- 1 kg blommer
- 2 spsk. rørsukker
- ½ l portvin
- 200 g brun farin
- 6 stjerneanis
- Evt. Atamon
Sådan laver du portvinssyltede blommer
- Skyl blommerne, del dem i halve, og fjern stenene.
- Fordel blommerne på en bageplade med bagepapir, og drys med sukker.
- Bag dem i ovnen ved 120° i 3 timer.
- Vend blommerne, og bag videre i yderligere 1 time.
- Kog en lage af portvin, brun farin og stjerneanis.
- Læg blommerne i rene, skoldede glas, der evt. er skyllet med Atamon, og hæld den varme lage over.
- Luk låget, og stil glassene et køligt sted – evt. i køleskabet.