Kager

Upside-down-kage med ananas

Vi drømmer stadig om en dansk sommer med masser af sol og strand, og mens vi venter på, at den melder sin ankomst, forkæler vi os selv med denne eksotiske kage med ananas!
af Mai Knauer 16.07.2015 Foto: Columbus Leth
kage

Kan vi friste med en eksotisk ananaskage, der leder tankerne mod varmere himmelstrøg og samtidig fylder depoterne op med masser af C-vitamin? Her får du opskriften!

Prøv også: Nougat-islagkage med karamel

Upside-down-kage med ananas

(6-8 personer)

Det skal du bruge til eksotisk ananaskage:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Ananassirup:

  • ½ ananas
  • 20 g frisk ingefær
  • 110 g sukker
  • 1 dl vand

Prøv også: Chokoladebomber med ananas

Kage:

  • Smør til springformen
  • 275 g sukker
  • 190 g smør
  • 3 æg
  • 300 g hvedemel
  • 1 spsk. stødt ingefær
  • 1½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 60 g mandelmel
  • 1 dl kærnemælk

Desuden:

  • Evt. vaniljeis eller cremefraiche til servering.

FÅ FLERE FINE DESSERTOPSKRIFTER MED ISABELLAS!

Sådan laver du eksotisk ananaskage:

  1. Ananassirup: Frigør ananassen fra skallen, og skær den i tynde skiver på langs. Skræl ingefæren, og skær den i tynde skiver.
  2. Kom ananas, ingefær, sukker og vand i en gryde, og bring det i kog. Lad det småkoge i ca. 10 minutter. Tag forsigtigt ananasskiverne op, og læg dem til afkøling på et fad. Kog siruppen yderligere i 6-8 minutter på lavt blus, til den tykner. Fjern ingefærskiverne, og stil den færdige sirup til side. Kage: Tænd ovnen på 180°. Beklæd bunden af en springform på ca. 22 cm i diameter med bagepapir, og smør siderne med lidt smør.
  3. Fordel dernæst ananasskiverne i bunden, og hæld halvdelen af siruppen over – sæt resten til side. Kom sukker og smør i en foodprocessor, til det har en jævn og cremet struktur. Hæld æggene i 1 ad gangen, og rør godt efter hvert æg.
  4. Tilsæt mel, stødt ingefær, bagepulver, natron, mandelmel og kærnemælk, og rør godt. Hæld kagedejen over ananasskiverne og siruppen i springformen.
  5. Lad kagen bage i ovnen i ca. 40 minutter og herefter yderligere 20 minutter overdækket med sølvpapir. Lad kagen afkøle i ca. 10 minutter, og opvarm dernæst den sidste del sirup, til den tykner.
  6. Frigør forsigtigt kagen fra springformen med en kniv, og vend den ud på et fad, så bunden vender opad. Servér kagen med den varme sirup over og evt. vaniljeis eller cremefraiche til.