Det er skønt at få tømt ud i de mange åbne poser i køkkenskabene - og kan de ovenikøbet trylles om til en lækker kage, er det ren win-win! Vi viser dig her, hvordan du lave ren lækker chokoladekage med kerner, frø og peanuts. Du har garanteret allerede mange af ingredienserne derhjemme i forvejen!
TIP: Har du ikke lige præcis de kerner, frø og frugter, der står på ingredienslisten, kan du sagtens bytte dem ud med andre tilsvarende rester, du lige har i køkkenskabene. Du skal bare passe på, at dejen ikke bliver for tør.
Se også: Brug resterne i dit køleskab
Det skal du bruge til chokoladekage med
kerner, frø og peanuts:
6-8 personer
- 200 g sirup
- 2 æg
- 125 g smør
- 150 g hvedemel
- 50 g
ræskarkerner
- 50 g hørfrø
- 1 tsk. bagepulver
- 3 spsk.
kakao
- 1 dl æble- eller appelsinsaft
- 1 håndfuld peanuts, rugflager og/eller mandelsplinter
- Ca. 2 spsk. perlesukker
Flere lækkerier med chokolade: Lækker chokolade-cheesecake
PYNT:
- 1 fersken og 4 jordbær eller anden frugt eller bær
Sådan gør du:
- Pisk sirup og æg skummende. Smelt smørret, og tilsæt det. Bland resten af ingredienserne undtagen toppings i.
- Beklæd en form, Ø ca. 22 cm, med bagepapir, og hæld dejen i. Drys med peanuts, rugflager og mandelsplitter eller anden topping samt perlesukker.
- Bag kagen i ovnen ved 180° varmluft i ca. 30-40 minutter. Hold øje med den – stik en tandstikker ned i kagen for at se, om der hænger dej ved. Hvis ikke, er kagen færdigbagt. Lad den køle af på en rist.
- PYNT: Skær ferskenen i skiver og jordbærrene i halve, og pynt kagen inden servering.
Måske du også vil kunne lide: 14 genveje til at undgå madspild