Chokoladespåner, marcipanvioler og sukkerfrostede vindruer

Chokoladespåner
Rids igen og igen med en sløv kniv hen over et stykke mørk chokolade, til du har tilpas mange chokoladespåner til at dække kagen. Drys spånerne oven på kagen.

Frostede vindruer
Pisk 1 pasteuriseret æggehvide, til den er skummende, og hæld den op på en dyb tallerken. Vend 20-30 små stenfri vindruer i æggehviden, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Sigt flormelis igennem en si over bærrene ad flere omgange. Lad dem tørre et lunt sted i ca. 5-6 timer. Opbevar dem i en tør kagedåse med bagepapir mellem lagene, indtil bærrene skal bruges. De kan holde et par dage.

Marcipanvioler
Indfarv marcipan i forskellige lilla nuancer (se boks). Rul herefter bittesmå kugler ud, og pres dem flade imellem to stykker plastik (fx chartekker eller fryseposer) eller silikonemåtter. Sæt to ens farver blade sammen ved siden af hinanden og et blad i en anden nuance nedenunder. Tryk dem forsigtigt sammen, og rul en lille mørk kugle marcipan til midten af blomsten. Tryk den forsigtigt fast, og marcipanviolen er klar til at pynte på en kage. Vi har snydt lidt … Vi har hos www.kagebutikken.dk købt en blondeform (nr. 4 til 112,50 kr.) samt Dekorfondantsukkermasse (30 kr. for 500 g) til at lave den flotte blondekant på kagen. Se anvisning på pakken. Smørcreme