Citrontærte med marengslåg
Tærtebund
- 1 usprøjtet citron
- 250 g hvedemel
- 1 knsp. salt
- 80 g flormelis
- 30 g mandelmel
- 125 g koldt smør
- 1 æg
Citroncreme
- 3-4 usprøjtede citroner
- 2 dl vand
- 60 g majsstivelse
- 125 g sukker
- 1 spsk. vaniljesukker
- 50 g smør
- 4 æggeblommer
Marengslåg
- 4 æggehvider
- 5 g majsstivelse
- 150 flormelis
Sådan laver du citrontærte med marengslåg
Tærtebund
-
Riv citronskallen fint.
-
Bland mel, salt, flormelis, mandelmel og citronskal.
-
Smuldr smørret i melblandingen, til det ligner rasp.
-
Saml dejen hurtigt med æg – tilsæt evt. 1 spsk. vand.
-
Form dejen til en kugle, og lad den hvile koldt i 30 minutter.
-
Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den passer til en tærteform, der måler Ø24-26 cm.
-
Læg dejen i formen, så den dækker bund og kanter, og prik dejen med en gaffel.
-
Fold alufolie rundt om kanten af tærten, så den ikke falder ned under bagningen.
-
Bag tærtebunden i ovnen ved 180° i 15 minutter.
-
Stil den herefter på en bagerist, og fjern alufolien.
Citroncreme
-
Riv skallen af 1 citron fint.
-
Pres citronerne, så du har 2 dl. Kom vand og citronsaft i en skål.
-
Rør majsstivelse, sukker og vaniljesukker sammen i en gryde.
-
Tænd for varmen, og rør rundt.
-
Tilsæt citronsaftblandingen, og pisk, til det begynder at tykne.
-
Tag gryden af varmen.
-
Pisk smør og æggeblommer i cremen sammen med citronskal.
-
Der skal piskes hurtigt, så cremen ikke klumper.
-
Afkøl cremen, og smør den kolde creme oven på den forbagte tærtebund.
-
Lad tærten stå koldt i et par timer.
Marengslåg
-
Pisk æggehvider helt stive med majsstivelse.
-
Tilsæt flormelis lidt ad gangen, mens du pisker.
-
Fordel den oven på citrontærten, og bag den i ovnen ved 180° i 15-20 minutter, til overfladen er gylden. Bagetiden kan variere alt efter ovntypen.
-
Hold øje med, at marengsen ikke bliver for mørk. Servér tærten afkølet.