Citrontærte med marengslåg

Antal: 
6 personer
Det skal du bruge: 
Tærtebund
1 usprøjtet citron
250 g hvedemel
1 knsp. salt
80 g flormelis
30 g mandelmel
125 g koldt smør
1 æg
Citroncreme
3-4 usprøjtede citroner
2 dl vand
60 g majsstivelse
125 g sukker
1 spsk. vaniljesukker
50 g smør
4 æggeblommer
Marengslåg
4 æggehvider
5 g majsstivelse
150 flormelis

Sådan gør du

Tærtebund

  • Riv citronskallen fint.

  • Bland mel, salt, flormelis, mandelmel og citronskal.

  • Smuldr smørret i melblandingen, til det ligner rasp.

  • Saml dejen hurtigt med æg – tilsæt evt. 1 spsk. vand.

  • Form dejen til en kugle, og lad den hvile koldt i 30 minutter.

  • Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den passer til en tærteform, der måler Ø24-26 cm.

  • Læg dejen i formen, så den dækker bund og kanter, og prik dejen med en gaffel.

  • Fold alufolie rundt om kanten af tærten, så den ikke falder ned under bagningen.

  • Bag tærtebunden i ovnen ved 180° i 15 minutter.

  • Stil den herefter på en bagerist, og fjern alufolien. 

Citroncreme 

  • Riv skallen af 1 citron fint.

  • Pres citronerne, så du har 2 dl. Kom vand og citronsaft i en skål.

  • Rør majsstivelse, sukker og vaniljesukker sammen i en gryde.

  • Tænd for varmen, og rør rundt.

  • Tilsæt citronsaftblandingen, og pisk, til det begynder at tykne.

  • Tag gryden af varmen.

  • Pisk smør og æggeblommer i cremen sammen med citronskal.

  • Der skal piskes hurtigt, så cremen ikke klumper.

  • Afkøl cremen, og smør den kolde creme oven på den forbagte tærtebund.

  • Lad tærten stå koldt i et par timer.

Marengslåg

  • Pisk æggehvider helt stive med majsstivelse.

  • Tilsæt flormelis lidt ad gangen, mens du pisker.

  • Fordel den oven på citrontærten, og bag den i ovnen ved 180° i 15-20 minutter, til overfladen er gylden. Bagetiden kan variere alt efter ovntypen.

  • Hold øje med, at marengsen ikke bliver for mørk. Servér tærten afkølet.