Den bedste jordbærtærte med chokolade

Forberedelse: 
35 timer
Tilberedning: 
15 timer
Antal: 
8 personer
Det skal du bruge: 
Tærtebund:
150 g hvedemel
75 g sukker
1 knsp. salt
125 g koldt smør
smør til formen
Fyld:
70 g mørk chokolade
3 dl piskefløde
180 g mørk chokolade
400 g jordbær
pistacier til pynt

Jordbær er indbegrebet af sommer og solskin. Når de danske jordbær er modne, er det bare om at udnytte og nyde de gode bær - fx ovenpå en lækker jordbærtærte. Denne jordbærtærte med chokolade er superlækker og nem at lave. Det sværeste ved denne jordbærtærte er faktisk at vente på, at den er kølet af og klar til at blive spist.

Se også: 15 skønne, sommerlige terrasser

Sådan laver du jordbærtærte med chokolade:

Tid: 35 minutter. Ovntid: 15 minutter. Hviletid: 3 timer, gerne natten over. 

  1. Tærtebund: Tænd ovnen på 185°. Bland mel, sukker og salt sammen. Skær smørret i terninger, og smuldr det sammen med melet. Smør en tærteform (35 x 12 cm) med smør, og tryk dejen i formen. Den må gerne stikke lidt op over kanten. Prik dejen med en gaffel, og bag den i ca. 15 minutter, til den er gennembagt. Trim kanten med en skarp kniv.
  2. Fyld: Hak 70 g chokolade groft. Skrab den hakkede chokolade ned på den varme tærtebund, og fordel den, så der er chokolade over hele bunden. Lad tærtebunden køle helt af i køleskab, ind du samler din jordbærtærte.
  3. Varm fløde op i en kasserolle til lige under kogepunktet. Hak 180 g chokolade, og kom den i den varme fløde. Lad massen køle og tykne en smule, og fordel den derefter i den afkølede tærte.
  4. Rens og nip jordbærrene, og sæt dem forsigtigt i chokolademassen. Hak pistacienødderne, og drys dem over jordbærtærten. Sæt den færdige jordbærtærte koldt i mindst 3 timer, og gerne natten over.

TIP: Lav endelig tærten dagen før - det bliver den kun bedre af. 

Sommerens nemmeste dessert: Fyldte jordbær med marengs