Kager

Croissanter med chokoladefyld

Croissanter er en ISABELLAS-storfavorit på morgenbordet! Imponér dine gæster med den hjemmelavede slags med fyld af lækker chokolade. Få den bedste opskrift her!
af Af Camilla Biesbjerg Markussen. 2.01.2020 Foto: Betina Hastoft.
Croissanter med fyld af chokolade drysset med flormelis

Alle bør prøve at bage deres egne luftige, smørbagte croissanter bare én gang i livet. Det er en lidt lang proces, men resultatet bliver så skønt!

I denne opskrift er croissanterne fyldt med en god, mørk chokolade, men du kan også fylde dem med andre skønne sager, som fx marcipan eller nougat. Du kan selvfølgelig også lave den helt klassiske variant uden fyld – så springer du bare punkt 9 over.

16 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2½ dl mælk
  • 2 æg
  • 2 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 500 g hvedemel
  • 250 g koldt smør
  • 50 g mørk chokolade
  • 1 æg til pensling
  • 25 g mandelflager
  • Evt. 1-2 spsk. flormelis

Sådan laver du chokoladecroissanter

  1. Rør gæren ud i mælken. Tilsæt æg, sukker og salt.
  2. Tilsæt melet lidt ad gangen, og ælt dejen godt sammen - evt. på en røremaskine. Læg dejen på køl i 1 time.
  3. Rul dejen ud med en kagerulle på et meldrysset bord til en firkant på 30 x 45 cm.
  4. Høvl skiver af smørret med en ostehøvl. Fordel smørskiverne på ⅔ af dejen.
  5. Fold dejstykket uden smør ⅓ ind over midten på den korte led. Fold herefter den sidste ⅓ ind over midten, så der er 3 lag oven på hinanden.
  6. Læg dejen i køleskabet i 30 minutter, til den er kold.
  7. Gentag udrulning, foldning og afkøling af dejen 2 gange mere på præcis samme måde. Slut af med at lægge dejen i køleskabet i 30 minutter.
  8. Rul den kolde dej ud med en kagerulle på et meldrysset bord til et rektangel på 30 x 60 cm. Del først dejen på langs, så du har 2 aflange strimler. Skær herefter dejen i 16 trekanter.
  9. Skær chokoladen i 16 små tern. Læg et stykke chokolade i hver trekant.
  10. Rul forsigtigt trekanterne sammen til croissanter fra den brede ende. Læg croissanterne på en bageplade beklædt med bagepapir, og lad dem hæve tildækket til dobbelt størrelse i 2 timer et lunt sted.
  11. Tænd ovnen på 200°. Pensl croissanterne omhyggeligt med sammenpisket æg, og drys med mandelflager.
  12. Bag croissanterne i ovnen i ca. 15 minutter. Lad dem køle af på en bagerist. Sigt evt. lidt flormelis over croissanterne lige inden servering.