Kager
Kager
De bedste hjemmelavede tebirkes
Det dufter af hygge, når du tager de lune, hjemmelavede tebirkes ud af ovnen. Sød remonce og sprød top. Få vores bedste opskrift her!
af Helle Brønnum Carlsen
24.03.2017
Foto: Carina Krüger.
15 personer
Dej
- 2 dl sødmælk
- 50 g gær
- ½ tsk. salt
- 2 tsk. honning
- 1 æg
- 125 g hytteost
- 300-400 g hvedemel
- 100 g koldt smør
Remonce
- 100 g blødt smør
- 80 g sukker
- 1 spsk. flydendehonning
- ½ vaniljestang
- 100 g revet marcipan
Topping
- Æg til pensling
- Mørke birkes
Det er så dejligt at stå op til lækkert morgenbrød, og er det ovenikøbet hjemmelavet, så bliver det ikke bedre! Vi lover, at denne klassiker med tebirkes nok skal give en god start på dagen.
Få mere morgenhygge med lækre vafler
Sådan laver du tebirkes
- Opløs gæren i mælken.
- Tilsæt æg, hytteost, honning og salt og rør.
- Kom 300 g hvedemel i og rør godt sammen.
- Ælt dejen i 5 min. og sæt den i køleskabet i 15-20 min.
- Drys mel på bordet og læg dejen på bordet. Rul lidt ud.
- Fordel tynde skiver af 50 g smør på dejen.
- Fold dejen henover og rul, fold, rul, fold.
- Gentag med de sidste 50 g smør.
- Sæt dejen på køl.
- Bland smør, sukker, vanilje, honning og revet marcipan grundigt til remoncen. Sæt til side.
- Tænd ovnen på 200°.
- Tag dejen og rul den ud til en firkant på ca. 20 x 60 cm.
- Smør remoncen på hele fladen – helt ud til kanterne.
- Rul rektanglet på langs.
- Tryk dernæst forsigtigt dejrullen flad, så den er en tommelfinger høj (1-2 cm), og ”lukningen” vender nedad.
- Skær den ud i 15-20 stk.
- Læg dem på en plade med bagepapir og lad dem hæve i 30 min.
- Pensl dem med sammenpisket æg og drys birkes over.
- Bag tebirkesene i 12-15 min. ved 200°.