Kager

Cupcakes med solbærfrosting

Bær kan gøre kager både lækre i smag, men også tilføje farve! Sådan er det med disse lækre cupcakes med solbærfrosting!
af Cecilia Fahlström 26.06.2020 Foto: Stine Christiansen.
8 personer

Cupcakes

  • 200 g hvedemel
  • 180 g sukker
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1 vaniljestang
  • 1 usprøjtet citron
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg
  • 1¼ dl yoghurt naturel 1,5 %

Solbærfrosting

  • 150 g blødt smør
  • 200 g flødeost naturel
  • 150 g flormelis
  • 3 spsk. frysetørret solbærpulver

Desuden

  • 8 tsk. solbærsyltetøj

Sådan gør du

CUPCAKES

  1. Forvarm ovnen til 175°.
  2. Sigt mel, sukker, bagepulver og salt sammen i en skål.
  3. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i blandingen.
  4. Riv skallen af citronen.
  5. Pisk smør sammen med æg, yoghurt og citronskal i en anden skål, og pisk det sammen med melblandingen.
  6. Fordel dejen i 8 cupcakeforme, og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er let gyldne på toppen. Lad dem køle helt af.

SOLBÆRFROSTING

  1. Pisk smør ved høj hastighed i 3 minutter, indtil det er lyst og luftigt.
  2. Pisk det sammen med flødeost, og tilsæt flormelis lidt ad gangen.
  3. Tilsæt til sidst solbærpulveret, og pisk videre, indtil frostingen er luftig.
  4. Hæld frostingen i en sprøjtepose med stjernetyl.

DESUDEN

Skær et hul ned i midten af hver cupcake med en lille skarp kniv. Grav ca. 1 tsk. kage ud, og fyld hullet med solbærsyltetøj. Pynt hver cupcake med solbærfrosting.