Kager
Kager
Cupcakes med solbærfrosting
Bær kan gøre kager både lækre i smag, men også tilføje farve! Sådan er det med disse lækre cupcakes med solbærfrosting!
af Cecilia Fahlström
26.06.2020
Foto: Stine Christiansen.
8 personer
Cupcakes
- 200 g hvedemel
- 180 g sukker
- 1½ tsk. bagepulver
- 1 knivspids salt
- 1 vaniljestang
- 1 usprøjtet citron
- 100 g blødt smør
- 2 æg
- 1¼ dl yoghurt naturel 1,5 %
Solbærfrosting
- 150 g blødt smør
- 200 g flødeost naturel
- 150 g flormelis
- 3 spsk. frysetørret solbærpulver
Desuden
- 8 tsk. solbærsyltetøj
Sådan gør du
CUPCAKES
- Forvarm ovnen til 175°.
- Sigt mel, sukker, bagepulver og salt sammen i en skål.
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i blandingen.
- Riv skallen af citronen.
- Pisk smør sammen med æg, yoghurt og citronskal i en anden skål, og pisk det sammen med melblandingen.
- Fordel dejen i 8 cupcakeforme, og bag dem i ovnen i ca. 25 minutter, til de er let gyldne på toppen. Lad dem køle helt af.
SOLBÆRFROSTING
- Pisk smør ved høj hastighed i 3 minutter, indtil det er lyst og luftigt.
- Pisk det sammen med flødeost, og tilsæt flormelis lidt ad gangen.
- Tilsæt til sidst solbærpulveret, og pisk videre, indtil frostingen er luftig.
- Hæld frostingen i en sprøjtepose med stjernetyl.
DESUDEN
Skær et hul ned i midten af hver cupcake med en lille skarp kniv. Grav ca. 1 tsk. kage ud, og fyld hullet med solbærsyltetøj. Pynt hver cupcake med solbærfrosting.