En squashkage er den perfekte måde at få brugt havens squash på. De friske squash gør den svampet, delikat og et hit på ethvert kagebord. Du kan også blande lidt nødder i dejen for en grovere konsistens.
Minder om squashkage: Gulerodskage med flødeosttopping
Opskrift på squashkage med flødeost-creme
Til 1 springform (Se et udvalg af springforme her)
Det skal du bruge:
- 200 g råsukker
- 4 æg
- 100 g smør
- 500 g revet squash knuget fri for væde
- 200 g mel
- 4 spsk fuldkornsrugmel
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk kanel
Glasur:
- 125 g flødeost
- 1 tsk vaniljesukker
- 75 g blødt smør
- 2 spsk honning
- ½ tsk revet limeskal
Pynt:
- Lidt limeskal
Sådan gør du:
- Pisk sukker og æg luftigt og tilsæt smeltet smør og squash.
- Bland de tørre ingredienser og rør hurtigt i.
- Hæld dejen i en smurt springform og bag ved 175 grader i ca. 1 time, til den er fast.
- Afkøl.
- Rør flødeost, vanilje, smør, honning og limeskal sammen og smør ud på kagen.
- Pynt med limeskal.
Kagen skal opbevares i køleskabet.