Hindbærtærte med mandelflager

Antal: 
10 personer
Det skal du bruge: 
Mørdej
100 g blødt smør
60 g flormelis
1 nip salt
1 æg
25 g mandelmel
175 g hvedemel
1 tærte - form, ca. 24 cm i diameter
Hindbærfyld
100 g hindbærmarmelade
125 g blødt smør
125 g sukker
125 g mandelmel
2 æg
1 spsk. mandellikør, f.eks. Amaretto
1 nip salt
100 g hindbær
30 g mandelflager
Til servering
1 tsk. flormelis
50 g hindbær
2 tsk. frysetørrede hindbær

Sådan gør du:

Mørdej:

  • Vend smør, flormelis og salt sammen i en skål.

  • Rør æg i skålen, og tilsæt herefter de 2 slags mel.

  • Saml forsigtigt dejen uden at ælte for meget, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.

  • Rul dejen ud på et let meldrysset bord.

  • Beklæd tærteformen med dejen, så den dækker bund og kanter.

  • Skær overskydende dej væk, og stil tærtebunden i fryseren i 30 minutter.

Hindbærfyld:

  • Tænd ovnen på 180°.

  • Tag tærtebunden ud af fryseren, og fordel hindbærmarmelade i bunden.

  • Pisk smør, sukker, mandelmel, æg, likør og salt sammen til en ensartet creme i en skål.

  • Fordel mandelcremen oven på hindbærmarmeladen, og smør den ud i et jævnt lag.

  • Skyl hindbærrene, tryk dem let ned i mandelcremen, og drys med mandelflager.

  • Bag tærten i ovnen i 30-35 minutter, til den er flot gylden og gennembagt.

  • Afkøl på en bagerist.

Servering:

  • Sigt lidt flormelis over tærten, og pynt med friske og frysetørrede hindbær.