
Hindbærtærte med mandelflager

Mørdej
- 100 g blødt smør
- 60 g flormelis
- 1 nip salt
- 1 æg
- 25 g mandelmel
- 175 g hvedemel
- 1 tærte - form, ca. 24 cm i diameter
Hindbærfyld
- 100 g hindbærmarmelade
- 125 g blødt smør
- 125 g sukker
- 125 g mandelmel
- 2 æg
- 1 spsk. mandellikør, f.eks. Amaretto
- 1 nip salt
- 100 g hindbær
- 30 g mandelflager
Til servering
- 1 tsk. flormelis
- 50 g hindbær
- 2 tsk. frysetørrede hindbær
Sådan gør du:
Mørdej:
-
Vend smør, flormelis og salt sammen i en skål.
-
Rør æg i skålen, og tilsæt herefter de 2 slags mel.
-
Saml forsigtigt dejen uden at ælte for meget, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
-
Rul dejen ud på et let meldrysset bord.
-
Beklæd tærteformen med dejen, så den dækker bund og kanter.
-
Skær overskydende dej væk, og stil tærtebunden i fryseren i 30 minutter.

Hindbærfyld:
-
Tænd ovnen på 180°.
-
Tag tærtebunden ud af fryseren, og fordel hindbærmarmelade i bunden.
-
Pisk smør, sukker, mandelmel, æg, likør og salt sammen til en ensartet creme i en skål.
-
Fordel mandelcremen oven på hindbærmarmeladen, og smør den ud i et jævnt lag.
-
Skyl hindbærrene, tryk dem let ned i mandelcremen, og drys med mandelflager.
-
Bag tærten i ovnen i 30-35 minutter, til den er flot gylden og gennembagt.
-
Afkøl på en bagerist.
Servering:
-
Sigt lidt flormelis over tærten, og pynt med friske og frysetørrede hindbær.
