Kager

Hindbærtærte med mandelflager

Sprød tærtebund og blødt fyld af hindbær er en fantastisk kombination til sommerens kagebord. Få opskriften på den smukke og smagfulde tærte her!
af Camilla Biesbjerg Markussen 28.07.2021 Foto: Stine Christiansen
Tærte med hindbær og mandler
10 personer

Mørdej

  • 100 g blødt smør
  • 60 g flormelis
  • 1 nip salt
  • 1 æg
  • 25 g mandelmel
  • 175 g hvedemel
  • 1 tærte - form, ca. 24 cm i diameter

Hindbærfyld

  • 100 g hindbærmarmelade
  • 125 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 125 g mandelmel
  • 2 æg
  • 1 spsk. mandellikør, f.eks. Amaretto
  • 1 nip salt
  • 100 g hindbær
  • 30 g mandelflager

Til servering

  • 1 tsk. flormelis
  • 50 g hindbær
  • 2 tsk. frysetørrede hindbær

Sådan gør du:

Mørdej:

  • Vend smør, flormelis og salt sammen i en skål.

  • Rør æg i skålen, og tilsæt herefter de 2 slags mel.

  • Saml forsigtigt dejen uden at ælte for meget, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.

  • Rul dejen ud på et let meldrysset bord.

  • Beklæd tærteformen med dejen, så den dækker bund og kanter.

  • Skær overskydende dej væk, og stil tærtebunden i fryseren i 30 minutter.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hindbærfyld:

  • Tænd ovnen på 180°.

  • Tag tærtebunden ud af fryseren, og fordel hindbærmarmelade i bunden.

  • Pisk smør, sukker, mandelmel, æg, likør og salt sammen til en ensartet creme i en skål.

  • Fordel mandelcremen oven på hindbærmarmeladen, og smør den ud i et jævnt lag.

  • Skyl hindbærrene, tryk dem let ned i mandelcremen, og drys med mandelflager.

  • Bag tærten i ovnen i 30-35 minutter, til den er flot gylden og gennembagt.

  • Afkøl på en bagerist.

Servering:

  • Sigt lidt flormelis over tærten, og pynt med friske og frysetørrede hindbær.