Crumblesnitter med hindbær, ribs og hvid chokolade

Antal: 
9 stk.
Det skal du bruge: 
Ribsmarmelade
250 g ribs
100 g sukker
½ vaniljestang
Crumble
200 g hvedemel
75 g havregryn
125 g sukker
½ vaniljestang
¼ tsk. salt
170 g koldt smør
Fyld
100 g hindbær
50 g hvid chokolade
1 firkantet bageform, ca. 20 x 20 cm

Sådan gør du:

Skal det gå lidt hurtigere, kan du købe marmelade i stedet for at lave den selv. Kan du ikke finde ribsmarmelade, kan du sagtens bruge marmelade på andre bær eller frugter.

Ribsmarmelade:

  • Skyl ribs, pluk dem af stilkene, og kog dem i en gryde sammen med sukker og vaniljekorn.

  • Skru ned for varmen, og lad marmeladen småkoge i 5-7 minutter, til den tykner let.

  • Hæld marmeladen i en skål, og lad den afkøle helt på køl.

Crumble:

  • Bland mel, havregryn, sukker, vaniljekorn og salt i en skål.

  • Skær smørret i tern, og ælt det ind i melblandingen, til du får en grov crumble.

  • Del crumbledejen i 2 lige store portioner.

  • Tænd ovnen på 200°, og læg bagepapir i formen.

  • Tryk den ene portion crumbledej ned i bunden af formen i et jævnt lag.

  • Bag bunden i ovnen i ca. 10 minutter, til den er let gylden, og lad den hvile på en bagerist.

Fyld:

  • Skyl og halvér hindbær.

  • Hak chokoladen groft.

  • Fordel ribsmarmelade på den forbagte bund sammen med hindbær og chokolade.

  • Smuldr den anden portion crumbledej ovenpå, og bag kagen i ovnen i yderligere 25 minutter.

  • Afkøl kagen, og skær den i 9 firkantede snitter.