
Crumblesnitter med hindbær, ribs og hvid chokolade

Ribsmarmelade:
- 250 g ribs
- 100 g sukker
- ½ vaniljestang
Crumble:
- 200 g hvedemel
- 75 g havregryn
- 125 g sukker
- ½ vaniljestang
- ¼ tsk. salt
- 170 g koldt smør
Fyld:
- 100 g hindbær
- 50 g hvid chokolade
- 1 firkantet bageform, ca. 20 x 20 cm
Sådan laver du crumblesnitter
Ribsmarmelade:
-
Skyl ribs, pluk dem af stilkene, og kog dem i en gryde sammen med sukker og vaniljekorn.
-
Skru ned for varmen, og lad marmeladen småkoge i 5-7 minutter, til den tykner let.
-
Hæld marmeladen i en skål, og lad den afkøle helt på køl.
Crumble:
-
Bland mel, havregryn, sukker, vaniljekorn og salt i en skål.
-
Skær smørret i tern, og ælt det ind i melblandingen, til du får en grov crumble.
-
Del crumbledejen i 2 lige store portioner.
-
Tænd ovnen på 200°, og læg bagepapir i formen.
-
Tryk den ene portion crumbledej ned i bunden af formen i et jævnt lag.
-
Bag bunden i ovnen i ca. 10 minutter, til den er let gylden, og lad den hvile på en bagerist.
Fyld:
-
Skyl og halvér hindbær.
-
Hak chokoladen groft.
-
Fordel ribsmarmelade på den forbagte bund sammen med hindbær og chokolade.
-
Smuldr den anden portion crumbledej ovenpå, og bag kagen i ovnen i yderligere 25 minutter.
-
Afkøl kagen, og skær den i 9 firkantede snitter.
TIP: Skal det gå lidt hurtigere, kan du købe marmelade i stedet for at lave den selv. Kan du ikke finde ribsmarmelade, kan du sagtens bruge marmelade på andre bær eller frugter.
