Se også
Kager
Julevafler med kanelflødeskum og brændte mandler
Endelig er det blevet tid til at strø om sig med kanel. Giv julekagerne lidt ekstra magi med det varme og julede krydderi, der dog selvfølgelig også smager godt resten af året.
af Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Stine Christiansen.
7.11.2022
8 stk
Ingredienser
- 200 g hvedemel
- 50 g sukker
- 1 spsk. vaniljesukker
- 2 tsk. natron
- 1 tsk. bagepulver
- ¼ tsk. salt
- 2 tsk. stødt kanel
- ½ tsk. stødt kardemomme
- 3 dl kærnemælk
- 2 æg
- 75 g smør
- 1 vaffeljern
Kanelflødeskum
- 2½ dl piskefløde
- 1 dl flormelis
- 1 tsk. stødt kanel
Brændte mandler
- 50 g mandler
- 50 g sukker
- 2 spsk. kogende vand
- ½ tsk. stødt kanel
Til servering
- Karamelsauce
Sådan laver du julevafler
Brændte mandler
- Lad mandler, sukker og vand simre på en pande ved svag varme under konstant omrøring, til sukkeret krystalliserer og bliver hvidt.
- Skru ned for varmen, drys med kanel, og lad mandlerne småsimre, til de er tørre.
- Fordel mandlerne på et stykke bagepapir, og lad dem køle helt af.
Vafler
- Bland mel, sukker, vaniljesukker, natron, bagepulver, salt, kanel og kardemomme i en skål.
- Pisk kærnemælk og æg sammen i en anden skål, og rør æggeblandingen sammen med melblandingen, til dejen er jævn og glat.
- Smelt smørret i en gryde, og rør det i dejen.
- Varm vaffeljernet op, og bag ca. 8 vafler, til de er gyldne. Hold evt. vaflerne lune i ovnen på en bageplade, mens du laver kanelflødeskum.
Kanelflødeskum
- Pisk fløden til skum i en skål med en elpisker. Smag den til med flormelis og kanel.
Servering
- Fordel vaflerne i dybe tallerkener lige inden servering, og top med en skefuld kanelflødeskum.
- Hak de brændte mandler, drys dem over vaflerne, og dryp med karamelsauce.