Kage med nektarin og grillet frugtsalat

Kage med nektarin

225 g smør
225 g sukker
3 æg
1½ dl mælk
50 g kokosmel
175 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
Skal fra 1 økocitron
1 nektarin

Kokostop

125 g kokos
125 g sukker
2 æggehvider
Evt. citronmelisse til pynt

Her er endnu en dessert til en hyggelig aften på terrassen - grillede ferskner med fromage frais og friske hindbær

Sådan gør du

Kør smør og sukker sammen i en foodprocessor. Tilsæt derefter 1 æg ad gangen. Kør mælken i.
Bland kokosmel, hvedemel, bagepulver og fint revet citronskal. Kom melblandingen i dejen, og kør den hurtigt sammen.

Kom dejen i en form på 20 x 30 cm med bagepapir.

Skyl nektarinen, skær den i tynde skiver, og fordel dem på din kage.

Kom din kage i ovnen ved 175° i ca. 30 minutter, til den er gylden. Tag din kage ud af ovnen.

Bland kokosmel, sukker og æggehvide. Fordel massen på den forbagte kage, og bag videre i yderligere 10 minutter, til kokosmakronmassen er gylden.

Pynt evt. den kolde kage med lidt citronmelisse.

Er det grillaften, foreslår vi, at denne kage serveres med grillet frugtsalat som overraskende tilbehør

Grillet frugtsalat

ca. 12 træspyd
500 g jordbær
3 nektariner
½ ananas
Skal fra 3 økologiske limefrugter
½ dl sukker

Sådan gør du

Læg træspyddene i blød i koldt vand ca. 1 time. Rengør frugten, og skær den i mindre stykker. Riv limeskallen fint, og bland den med sukker.

Drys limesukkeret over frugten, og sæt den på spyd.

Grill spyddene i et par minutter på hver side. Server de grillede frugter til din kage.

Elsker du frugtsalat? Denne frugtsalat er lidt utraditionel, bl.a. serveres den med ferskenlikør. Få opskriften her