

Kanelkage med kaffeglasur
Denne kanelkage er den rene smagslykke at få i munden. De frugtige og krydrede ingredienser i dejen gør den skøn og svampet - og kaffeglasuren på toppen sender enhver kaffe-elsker i himlen. Med andre ord: En opskrift du ikke lige sådan glemmer igen, når først du har prøvet den en gang.
Læs også: Verdens bedste blødende chokoladekage
Det skal du bruge til din kanelkage:
8 stk. (i en form på 15 x 25 cm)
- 250 g sød kartoffel
- 2 dl æblemos
- 2 spsk. kanel
- 1 tsk. vaniljepulver
- 1 knivspids nellike
- Et lille nip salt
- 200 g udstenede dadler
- 100 g groft kokosmel
- 50 g havregryn
KAFFEGLASUR:
- 4 spsk. kakaopulver
- 2 spsk. kokossukker
- 1 tsk. kværnet instant kaffe
- 1 tsk. kanel
- ½ dl smeltet kokosolie
Prøv også: Den lækreste nougatstang
Sådan gør du:
- Forvarm ovnen til 175 °C.
- Skræl kartoflerne, og bag eller damp dem, indtil de er møre.
- Blend de tilberedte kartofler med æblemosen, krydderierne og 150 gram af dadlerne.
- Kom massen i en skål, og vend kokosmel og havregryn deri.
- Hak de sidste 50 gram dadler groft, og vend dem i dejen til sidst.
- Beklæd en form med bagepapir, kom dejen deri, og bag kagen i ca. 40 minutter.
- Lad kagen sætte sig og køle helt af.
KAFFEGLASUR:
- Bland kakao, kokossukker, kaffe og kanel i en skål.
- Tilsæt kokosolie, og bland det hele godt sammen.
- Fordel glasuren ud over den afkølede kage, og servér med det samme.
Se også: Æblekage med honningristet nøddeknas
Vil du have flere søde opskrifter med plantebaserede ingredienser?
I "Vegansk til den søde tand" byder Christina Bonde indenfor i sit dessertkøkken. Bogen åbner op for en verden af velsmagende kiks, muffins, barer, morgenmadsdesserter, skærekager og sprøde, søde sager - og indeholder opskrifter om alt fra velkendte kager som banankage og brownies til mere eksperimenterende kreationer som avokado-kage og banansnegle. Udover at være veganske, er alle opskrifterne også glutenfrie og uden hvidt, raffineret sukker.
