Se også
Kager
Klassiske hindbærsnitter
Hjemmelavede hindbærsnitter smager bare bedre – og så er de tilmed nemme at lave! Få opskriften her og imponér dine gæster.
af Marie Melchior.
8.09.2010
Foto: John Bendtsen.
Klassiske hindbærsnitter består af mørdejsbunde lagt sammen med hindbærmarmelade med glasur på toppen pyntet med krymmel. Vi garanterer, at de her hindbærsnitter vil være et hit!
0 personer
Mørdej
- 200 g smør
- 150 g flormelis
- 1 knivspids salt
- 350 g hvedemel
- 1 æg
- 3 spsk koldt vand
Fyld og pynt
- Hindbærmarmelade
- Flormelis
- Farvet krymmel
- Friske hindbær
Sådan laver du hindbærsnitter
- Ælt smør, flormelis og salt sammen. Rør herefter melet og ægget i. Dejen er nu som en grov rasp. Saml dejen med vandet.
- Sæt dejen på køl i mindst 1 time.
- Del dejen i to portioner. Rul hver portion ud på et meldrysset bord til en firkant på ca. 20 x 30 cm. Del dejen på langs, og bag de to dejplader på en plade med bagepapir ved 200° i ca. 15-20 minutter.
- Lad kagerne køle af på en bagerist.
- Smør hindbærmarmelade på den ene kage, og læg den sammen med den anden.
- Rør en glasur af flormelis og en smule vand. Smør glasuren på toppen, og pynt med farvet krymmel.
- Skær hindbærsnitterne ud i trekanter, og pynt hver hindbærsnitte med et friskt hindbær.
- Server dine hjemmelavede hindbærsnitter sammen med en god kop te.