Kager

Kransekager med nougat og abrikos

Disse små kransekager er superlækre med deres abrikosmarmelade og små stykker nougat. Overtræk dem med chokolade, drys med pistacienødder og vupti – en skøn lille desserthapser!
af Mette Blomsterberg 14.11.2017 Foto: Lars Ranek.
Kransekager med nougat og abrikos

Kransekage er en elsket dessert, og denne udgave skal nok blive mindst lige så elsket! Den lækre marcipandej får nemlig følgeskab af både abrikosmarmelade, chokolade og nougat, der giver en dejlig, blød smag. Desuden får du her ikke blot én stor kransekage, men derimod 25 små, lækre dessertkager, der er oplagte at servere for gæster ved festlige lejligheder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Vild med kransekager? Sådan laver du marcipanen selv!

Det skal du bruge til dine kransekager:

25 stk.

Kransekagemasse:

  • 100 g flormelis
  • 50 g pasteuriserede æggehvider
  • 250 g ren rå marcipan, stuetempereret

Abrikosmarmelade:

  • 5 friske abrikoser
  • ½ dl vand
  • 75 g syltesukker

Fyld, dyp og drys:

  • 200 g nougat
  • 250-300 g mørk chokolade
  • 15 g usaltede pistaciekerner

Se også: Den lækreste nougatstang

Sådan gør du:

Kransekagemasse:

  1. Bland flormelis og æggehvide i en lille skål.
  2. Læg den stuetempererede marcipan på køkkenbordet. Ælt en tredjedel af sukkerhviden ind i marcipanen med hænderne, til massen er ensartet. Tilsæt endnu en tredjedel og ælt igen. Kom resten af sukkerhviden i, og stop med at ælte, når massen er ensartet.
  3. Fyld kransekagemassen i en sprøjtepose med en rund tyl på 12 mm. Sprøjt små, flade kager med en diameter på 3 cm ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Bag kagerne i en 200° varm ovn, til de er let gyldne. Det tager ca. 5-7 minutter afhængigt af kagernes størrelse og ovnen.
  5. Lad kagerne køle af, mens de stadig står på bagepapiret.

Abrikosmarmelade:

  1. Skyl abrikoserne, skær dem i halve, og befri dem for sten. Hak dem groft, og kom dem i en lille kasserolle med vandet.
  2. Kog abrikoserne ved middel varme i 10 minutter med låg på kasserollen.
  3. Tilsæt syltesukkeret, mens du rører. Lad det småkoge i et par minutter under stadig omrøring.
  4. Tag gryden af varmen, kom marmeladen i en skål, og stil den tildækket i køleskabet.

Fyld, dyp og drys:

  1. Løsn alle kagerne fra bagepapiret – brug evt. en paletkniv. Læg dem tilbage på bagepapiret.
  2. Kom den kolde abrikosmarmelade op i en engangssprøjtepose og klip et lille hul. Sprøjt en god klat marmelade med en diameter som en enkrone på hver kage.
  3. Skær nougaten forsigtigt ud i tynde små firkanter på ca. 3 x 3 cm med en kniv, som er dyppet kort i varmt vand og aftørret efterfølgende. Læg nougat-skiven oven på marmeladen, og pres skiven let fast. Stil kagerne i køleskabet i mindst 1 time.
  4. Temperér den mørke chokolade. Her kan du læse vores guide til chokoladetemperering.
  5. Læg en kold kage ned i den tempererede chokolade, så det kun er nougatens overflade, der ikke er dækket af chokolade. Tag straks kagen op med en chokoladegaffel, dryp den godt af, og stil den på bagepapir. Gentag med resten af kagerne.
  6. Hak pistacienødderne.
  7. Kom lidt tempereret chokolade i et kræmmerhus af bagepapir eller i en lille engangssprøjtepose, og klip et lille hul. Sprøjt tynde streger af chokoladen ud over kagerne, og drys straks med finthakkede pistaciekerner. Opbevar kransekagerne koldt i en beholder med tætsluttende låg, indtil de skal nydes.

Se også: DIY: Tips til en smuk efterårsbuket

På jagt efter flere små anretninger?

Så bare rolig! Mette Blomsterberg er nemlig på banen. Denne opskrift er fra hendes nye kogebog Småt og godt, hvor du finder 80 forslag til små snacks og hapsere. De små anretninger fås både i den salte og den søde afdeling, og hapserne er selvfølgelig lavet af de bedste råvarer med den gode smag og den visuelle oplevelse i centrum.