Lagkage med hindbær- og chokoladecreme

Antal: 
10 stykker kage
Det skal du bruge: 
Kagebunde
1 vaniljestang
3 æg
170 g sukker
75 g mandelmel
75 g hvedemel
50 g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver
Lidt smør
Hindbærcreme
1 blad husblas
150 g hindbær, evt. frosne
50 g sukker
2½ dl piskefløde
Lys chokoladecreme
150 g lys chokolade
2½ dl piskefløde

Ingen fest uden en rigtig festkage! Uanset om det er bryllup, konfirmation, barnedåb eller fødselsdag, så skal der være en smuk og lækker kage, som sætter det søde punktum for middagen. Denne lagkage vil vække lykke hos enhver kageelsker, og hvis ikke du har hindbær i haven eller kan få dem i supermarkedet, kan du sagtens bruge frosne.

Når du bager kagebundene til kagen, skal de bages i en form med høje sider, så der er nok til at skære i fire bunde til en høj kage.

Sådan laver du lagkage med hindbær- og chokoladecreme

10 stykker kage

Kagebunde:
 1. Tænd ovnen på 180°. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk æg, sukker og vaniljekorn med elpiskeren til et luftigt skum.
 2. Bland mandelmel med hvedemel, kartoffelmel og bagepulver, og vend forsigtigt melblandingen i æggeskummet uden at tage luften ud af dejen.
 3. Smør en høj springform, Ø ca. 18 cm, med smør, og hæld dejen i. Bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter, eller til den føles fast og elastisk, når du trykker på den. Lad den køle af.
 4. Skær den fri af formen, og skær den i 4 bunde med en skarp brødkniv.
Hindbærcreme:
 1. Udblød husblassen i koldt vand. Kog hindbærrene op med sukker, og sigt kernerne fra.
 2. Smelt husblassen i den varme hindbærpuré, og lad den køle af på køkkenbordet.
 3. Pisk fløden til skum. Vend flødeskum med hindbærmassen, og kom cremen i en sprøjtepose med stor rund tylle. Læg sprøjteposen i køleskabet i mindst 30 minutter, så cremen sætter sig.
Lys chokoladecreme:
 1. Smelt chokoladen over vandbad. Pisk fløden til blødt skum, og vend det hurtigt i chokoladen. Kom cremen i en sprøjtepose med stor rund tylle.
 2. Læg sprøjteposen i køleskabet i ca. 30 minutter, så cremen kan sætte sig.
Lagkage:
 1. Læg den nederste kagebund på et serveringsfad. Sprøjt halvdelen af chokoladecremen på bunden i store toppe. Læg forsigtigt den næste kagebund ovenpå, og sprøjt halvdelen af hindbærcremen på i store toppe.
 2. Gentag med nye bunde og henholdsvis resten af chokoladecremen og resten af hindbærcremen på toppen. Lad kagen sætte sig i køleskabet i ca. 1 time inden servering.

Prøv også: Lagkage med spiselige blomster