Macarons

Det kræver lidt øvelse - og et par forsøg - at lave de perfekte macarons. Men når du først har luret tricket, kan du lave de yndigste og sødeste små macarons i uendeligt mange variationer.

Macarons er dejligt søde makroner med lækkert cremefyld.

Her får du en dejlig opskrift på kakao-macarons med limefyld.

Macarons med limefyld


DET SKAL DU BRUGE:

Macarons: 100 g mandler • 180 g flormelis • 10 g kakao • 3 æggehvider • 25 g sukker

Limecreme: 200 g friskost, fx Philadelphia • 3 spsk flormelis • Fintrevet skal fra 1 lime • Lidt limesaft •

Desuden:
2 spsk kakao

Flere macarons, tak! Her får du opskriften på macarons med lækker chokoladeganache

SÅDAN GØR DU:

Macarons:

Blend mandlerne til mandelmel, og bland dem med flormelis og kakao. Pisk æggehviderne helt stive med sukkeret, og vend dem sammen med mandelmassen. Beklæd en bageplade med bagepapir, og sprøjt massen ud i små kager med en sprøjtepose (ca. 4 cm i diameter). Sigt lidt flormelis over, og lad dem hvile i 10 minutter.

Limecreme:

Rør friskost med flormelis, limeskal og -saft til en lind masse.

Bag dine macarons i en 170° varm ovn i 10 minutter. Afkøl kagerne, og læg dem sammen med limecremen. Drys dine macarons med kakao, og server straks.

Vil du forkæle en sød veninde, er macarons en rigtig god værtindegave. Og mon ikke hun gerne vil dele?

TIPS TIL MACARONS DER LYKKES

Det vigtigste, når du pisker marengs til macarons, er en helt ren og tør skål. En enkel dråbe vand kan ødelægge hviderne, så de ikke kan piskes helt stive.

Skålens materiale har også betydning. Det bedste er en kobberskål, fordi hviderne reagerer med kobberioner. Husk dog at rense skålen indvendigt med 1 spsk eddike og 1 tsk salt inden piskning, så du fjerner eventuelt giftigt kobberkarbonat.

En skål af rustfrit stål og en håndmikser er det bedste alternativ til kobberskålen.

Skåle af glas, keramik og plastik er ikke gode til piskning af hvider. Hviderne har nemlig tendens til at slippe siderne og skille i glas- og keramikskåle. En plastikskål er uegnet, fordi det kan være svært at fjerne spor af fedt fra tidligere brug - og fedt spolerer skummet.

Sørg for, at skål og piskeris er fuldkommen rene og tørre, når du pisker hvider til macarons. Og at æggehviderne er helt fri for blomme. Pisk først hviderne, lige inden de skal bruges, da de bliver tynde af at stå. Pisk evt. en smule salt, sukker eller majsstivelse i hviderne. Det gør skummet mere holdbart.

Pavlova er en anden type marengs. Her får du en opskrift på Pavlova, der smelter på tungen