Macarons med kæmpe skildpadde

Antal: 
20 stk
Det skal du bruge: 
Macarons
90 g æggehvide
2 spsk. sukker
180 g flormelis
100 g mandelmel
1½ spsk. kakao
Skildpaddeganache
2 spsk. smør
1½ dl fløde
4 Toms Kæmpe Skildpadder
45 g Toms Guld Barre Mørk

Kæmpe Skildpadden fylder 50 år, og findes der bedre måde at fejre det på end at bage? Det synes vi ikke - og når du først du har prøvet disse macarons med kæmpe skildpadde, så vil du sikkert give os ret!

Stil kagesulten med en frisk og lækker cheesecake

Macarons med skilpaddeganache - Sådan gør du:

Først laver du macarons

  1. Pisk æggehviderne luftige, og tilsæt sukkeret.

  2. Pisk, indtil hviderne er næsten stive.

  3. Sigt flormelis, mandelmel og kakao sammen.

  4. Vend dette ned i de piskede æggehvider, og vend hele massen rundt, indtil dejen er glat.

  5. Kom det hele i en sprøjtepose med en rund tyl, og sprøjt så ca. 40 små kager ud på bageplader beklædt med bagepapir.

  6. Lad kagerne tørre på bagepladerne i minimum 45 minutter.

  7. Bag dem så ved 125 grader i ca 25 minutter.

  8. Tag kagerne ud af ovnen og stil dem til afkøling på en bagerist.

Har du en hang til søde sager, så skulle du prøve dem her

Mens kagerne køler af, laver du ganache:

  1. Hak Kæmpe Skildpadderne og Toms Guldbarre.
  2. Varm smør og fløde op under omrøring – det må ikke koge, men kun lige smelte sammen.
  3. Tag gryden af varmen.
  4. Tilsæt de hakkede skildpadder og den hakkede Toms Guld Barre Mørk, og rør sammen, indtil det er helt smeltet og glat.
  5. Stil ganachen på køl i ca. 1 time.
  6. Kom ganachen i en sprøjtepose uden tyl.
  7. Sprøjt det ud på halvdelen af dine macarons.
  8. Saml alle dine macarons med den anden halvdel, og pynt evt. med spiselige guldflager.

Nyd dem kolde og afkølede!

Dæk et flot bord med dette DIY-trick