Kager

Mandel-æblekage

Friske danske æbler smager fantastisk i bagværk, og her kombineres de med lækker nøddesmag fra marcipan og mandelflager. Få den lækre opskrift her!
af Mari Harjula og Anja Leppänen 16.08.2021 Foto: Arto Vuohelainen.
Æblekage med marcipan og mandler
6 personer

Mandel-æblekage

  • 200 g blødt smør
  • 3 æg
  • 2½ dl hvedemel
  • ½ dl mandelmel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 dl sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 150 g marcipan
  • 1 dl fløde
  • Evt. smør til formen
  • Evt. lidt rasp
  • Ca. 6 små æbler
  • 2 spsk. rørsukker
  • 1 pose mandelflager

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 200°.

  • Rør smørret med æg – 1 ad gangen.

  • Bland de tørre ingredienser, og rør dem sammen med smør-æggemassen og med marcipan, som du smuldrer i.

  • Tilsæt fløde, og rør dejen glat.

  • Smør en form, der måler ca. 20 x 25 cm, med smør, og drys den med rasp. Alternativt kan du bruge bagepapir.

  • Hæld dejen i formen.

  • Fjern stilk og kernehus på æblerne, og tryk dem ned i dejen – du kan også skære dem i mindre stykker.

  • Drys rørsukker og mandelflager over.

  • Bag kagen i ovnen i 30-40 minutter, indtil den er gennembagt.