Mandel-æblekage

Antal: 
6-8 personer
Det skal du bruge: 
Mandel-æblekage
200 g blødt smør
3 æg
2½ dl hvedemel
½ dl mandelmel
2 tsk. bagepulver
2 dl sukker
2 tsk. vaniljesukker
150 g marcipan
1 dl fløde
Evt. smør til formen
Evt. lidt rasp
Ca. 6 små æbler
2 spsk. rørsukker
1 pose mandelflager

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 200°.

  • Rør smørret med æg – 1 ad gangen.

  • Bland de tørre ingredienser, og rør dem sammen med smør-æggemassen og med marcipan, som du smuldrer i.

  • Tilsæt fløde, og rør dejen glat.

  • Smør en form, der måler ca. 20 x 25 cm, med smør, og drys den med rasp. Alternativt kan du bruge bagepapir.

  • Hæld dejen i formen.

  • Fjern stilk og kernehus på æblerne, og tryk dem ned i dejen – du kan også skære dem i mindre stykker.

  • Drys rørsukker og mandelflager over.

  • Bag kagen i ovnen i 30-40 minutter, indtil den er gennembagt.