Se også
Kager
Skærekage med brombær og mandel-citron-crumble
Findes der noget bedre end bær og kage i én og samme mundfuld? Lad de søde bær gemme sig i en blød dej, og top med en syrlig og knasende crumble!
Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Stine Christiansen.
12.09.2022
8 personer
Kagedej
- 125 g marcipan
- ½ usprøjtet citron
- 150 g blødt smør
- 200 g sukker
- 1 tsk. vaniljepasta
- 3 æg
- 125 g hvedemel
- 1 aflang kageform, ca. 2 l
- Lidt smør til formen
Brombærfyld
- 200 g brombær
- 2 spsk. hvedemel
- 1 spsk. flormelis
Mandel-citron-crumble
- ½ usprøjtet citron
- 60 g mandler
- 35 g sukker
Sådan laver du skærekage med brombær og crumble
Kagedej
-
Tænd ovnen på 160°.
-
Riv marcipanen groft. Skyl og riv citronen fint. Rør citronskal og marcipan sammen med smør, sukker og vanilje-pasta i en skål.
-
Tilsæt æggene 1 ad gangen, og rør godt imellem hvert æg.
-
Tilsæt mel, og rør, til dejen er jævn og glat.
Brombærfyld
-
Skyl og tør brombær, og vend dem i en blanding af mel og flormelis i en skål.
-
Rør forsigtigt brombærrene i dejen, og fordel dejen i en smurt form.
Mandel-citron-crumble
-
Skyl og riv citronen fint. Hak mandlerne groft. Vend mandler, citronskal og sukker i en skål.
-
Fordel crumblen oven på kagen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 45 minutter. Lad den afkøle på en bagerist inden servering.
Se også