HAVE
Bede & græsplæne
Drivhus & orangeri
Terrasse & altan
Kompost & gødning
Hæk & hegn
Frugter & bær
Havetips
Dyr & insekter
Træer & buske
Krydderurter
Havekalender
Ukrudt
Blomster & planter
Køkkenhave
Haveindretning
OPSKRIFTER
Forretter
Småkager & cookies
Brød & boller
Aftensmad
Desserter
Drinks & cocktails
Salat
Kager
Juice & saft
Tilbehør
Konfekt
Tips & tricks
DIY
Buketter & kranse
Skønhed & velvære
Højtider & mærkedage
DIY-projekter
Strik & hækling
BOLIG
Boligreportage
Indretning & trends
Rengøring & husholdning
Stueplanter
VIDEO
OM
Abonnement
Nyt ISABELLAS
Annoncører
Om os
Kontakt
Nyhedsbrev
Abonner
Kager
Mandelkage med citroncreme og hindbær
Forkæl dig selv og dem du holder af med den lækreste mandelkage med citroncreme og hindbær! En perfekt måde at vise din kærlighed på.
af Annemette Voss Fridthjof.
28.03.2020
Foto: skovdalnordic.com.
8 personer
Mandelbund
120 g æggehvider
150 g sukker
120 g mandler
Citroncreme
3 blade husblas
1 vaniljestang
85 g hvid chokolade
1 spsk. sukker
3½ dl piskefløde
1 usprøjtet citron
Desuden
Frysetørret hindbærstøv
Friske hindbær
Lidt fintrevet usprøjtet citronskal
Sådan gør du
Citroncreme:
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Hak chokoladen groft, og kom den i en dyb skål.
Mas vaniljekornene sammen med sukkeret.
Varm fløden op sammen med vaniljesukkeret til lige under kogepunktet, og hæld den over den hakkede hvide chokolade ad 2 omgange.
Rør hele tiden i skålen, til det bliver jævnt.
Tilsæt husblas, og rør, til husblassen er opløst i den varme fløde. Riv citronskallen fint, og tilsæt den.
Dæk massen til med husholdningsfilm, og sæt den i køleskabet et par timer, til den er helt afkølet.
Mandelbund:
Pisk æggehviderne let stive, og tilsæt sukkeret lidt efter lidt, til du har en sej og tyk marengs.
Blend mandlerne til groft mandelmel og vend dem forsigtigt i massen.
Beklæd en bageform, Ø ca. 20 cm, med bagepapir, og fordel massen i et jævnt lag – husk at komme helt ud til siderne.
Bag bunden midt i ovnen ved 165° varmluft i ca. 45 minutter.
Køl bunden helt af, og befri den forsigtigt for bagepapir.
Placér bunden på et fad.
Pisk den helt kolde citroncreme godt igennem med en elpisker, til den trækker tydelige faste toppe.
Kom cremen i en sprøjtepose med en stor glat tylle, og afsæt toppe på mandelbunden.
Drys med hindbærstøv, friske hindbær og lidt citronskal.
Opbevar kagerne i køleskab indtil servering.
kage
kageopskrifter
Desserter
Andre lækre opskrifter
Sød og syrlig
Mandeltærte med sommerbær
Kager
Englekage med sommerbær og flødeskum
Kager
Mazarintærte med sommerbær
Kager
Abrikos-clafoutis
Mest læste
1
Aftensmad
10 nemme aftensmadsretter
2
Blomster & Planter
Sådan tager du stiklinger af hortensia
3
Aftensmad
Spansk tortilla med løg og kartofler
4
Genialt trick
Sådan fjerner du kalk fra din bruseniche
5
Brød & Boller
Knækbrød: Opskrift på hjemmelavet knækbrød
ISABELLAS anbefaler
Havekalenderen
Havekalender 2022: Isabellas' gøremål i haven — uge for uge
Frugter & Bær
Sådan får du succes med blommer
Aftensmad
Spansk tortilla med løg og kartofler
Tilbehør
5 tips til hjemmelavet marmelade