Se også
Sød og syrlig
Mandeltærte med sommerbær
Findes der noget bedre end kage og sommerbær i én og samme mundfuld? Prøv denne lækre mandeltærte med mørdejsbund, mascarponecreme og sommerbær på toppen.
Af Gitte Heidi Rasmussen
11.08.2022
Foto: Stine Christiansen
8 personer
Mørdej
- 150 g hvedemel
- 50 g mandelmel
- 50 g flormelis
- 100 g smør
- 1 æg
Mascarponecreme
- 250 g mascarpone
- 1½ dl piskefløde
- ½ dl limoncello
- ½ usprøjtet citron
- ½ dl flormelis
Til servering
- 750 g hindbær, blåbær, jordbær, brombær og ribs
Udstyr
- 1 aflang tærteform
Sådan gør du
Mørdej
- Bland de 2 slags mel og flormelis i en skål. Smuldr smørret i blandingen, og saml hurtigt dejen med æg.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen.
- Skær overskydende dej væk.
Mandelcreme
- Tænd ovnen på 175°
- Riv marcipanen groft, og rør den sammen med smør, sukker og æg i en skål
- Skyl og tør hindbær, vend dem i mandelcremen, og fordel den i tærtebunden
- Bag tærten i ovnen i 15 minutter.
Mascarponecreme
Pisk mascarpone, fløde og limoncello til en luftig creme i en skål med en elpisker. Skyl og riv citronen fint, og smag cremen til med citronskal og flormelis.
Fordel mascarponecremen på toppen af tærten. Servering: Skyl og tør bærrene. Halvér evt. jordbær, hvis de er meget store. Fordel bærrene oven på tærten, og servér straks.
Se også