Vi kan ikke få nok af lækre kager med søde jordbær, og den her opskrift på jordbærtærte kombinerer oven i købet de gode bær med en anden bærfavorit - nemlig ribs.
Ribs har en skøn syrlighed, som er fantastisk i sødt bagværk, og som giver kagen lidt kant. Smør en fløjlsblød mandelcreme på mørdejsbunden, og fordel de smukke røde bær ovenpå. Vupti - så har du en skøn dessert at glæde gæsterne eller familien med!
Prøv også: Jordbærtærte med konditorcreme
Det skal du bruge til jordbærtærte med mandelcreme og ribs:
8 personer
Mørdej:
- 125 g smør
- 100 g flormelis
- 1 knivspids salt
- 225 g hvedemel
- 1 æg
- 1 spsk. koldt vand
Mandelcreme:
- 100 g blødt smør
- 80 g sukker
- 1 vaniljestang
- 1 æg
- 100 g mandelmel
Desuden:
- 2 spsk. jordbærmarmelade
- 250 g jordbær
- 250 g ribs
Læs også: Jordbærtærte - en nem og lækker opskrift
Sådan laver du jordbærtærte:
Mørdej:
- Kør smør, flormelis, salt og hvedemel sammen i en foodprocessor. Tilsæt æg og vand, og kør, til dejen samler sig.
- Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskab i ½ time. Tænd ovnen på 180°. Rul mørdejen ud, og læg den i en smurt aflang form.
- Prik dejen med en gaffel, og bag tærtebunden i 10 minutter. Afkøl på en bagerist.
Mandelcreme:
- Pisk smør, sukker, vaniljekorn, æg og mandelmel til en jævn creme. Smør tærtebunden med jordbærmarmelade, og fordel mandelcremen ovenpå.
- Skær jordbærrene i kvarter. Fordel jordbær og ribs oven på mandelcremen, og bag tærten i ovnen i 25-30 minutter.
Prøv også: 10 søde sommerlagkager