Mandeltærte med syrener

Antal: 
12 personer
Det skal du bruge: 
Mørdej:
100 g smør
2½ dl hvedemel
2 spsk. flormelis
1 æggeblomme
Fyld:
150 g mandler
150 g smør
1½ dl sukker
3 æg
2 spsk. hvedemel
½ tsk. bagepulver
3 spsk. hindbærsyltetøj
Glasur:
75 g hvid chokolade
1½ spsk. piskefløde
1 dl flormelis
2 tsk. citronsaft
Syrenblomster til pynt

Sådan bager du mandeltærte med syrener

Dej:

  • Bland alle ingredienser, og tryk dejen ud i en smurt tærteform med løs bund, Ø ca. 23 cm.
  • Sæt den i køleskabet, og tænd ovnen på 175°.

Fyld:

  • Blend mandler til mel.
  • Rør smør og sukker sammen, og tilsæt æg 1 ad gangen, mens du rører.
  • Tilsæt mandelmel, hvedemel og bagepulver, og rør sammen.
  • Smør hindbærsyltetøj på tærtebunden og derefter mandelfyldet.
  • Bag tærten nederst i ovnen i ca. 25 minutter, og lad den så køle helt af.

Glasur:

  • Hak chokoladen, og smelt den over vandbad.
  • Pisk fløde, flormelis og citronsaft sammen, og rør forsigtigt chokoladen i.

  • Tag tærten ud af formen, og hæld glasuren over.
  • Pynt med syrenblomster, og servér.