Kager

Marengslagkage med solbær

Sprøde bunde fyldt med blød og lækker solbærskum. En festlig lagkage, du f.eks. kan servere til sommerens mange fester.
Af Camilla Biesbjerg Markussen. Foto: Columbus Leth17.05.2025
6 personer

Bunde

  • 3 æggehvider
  • 100 g sukker
  • 100 g flormelis

Solbærskum

  • 1 blad husblas
  • 200 g solbær (fra frost)
  • 125 g sukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. vand
  • 4 dl piskefløde

Til servering

  • 50 g mørk chokolade
  • 1 potte citronmelisse

Bunde

  1. Pisk æggehviderne let stive. Tilsæt sukker lidt ad gangen under konstant piskning, til massen er fast. Vend flormelis i.
  2. Tænd ovnen på 110° varmluft. Læg bagepapir på 2 bageplader, og smør marengsen ud i 3 cirkler på 18 cm i diameter, så de er ensartede og lige tykke. Bag bundene i ovnen i 1 time. Sluk for varmen, åbn ovnlågen, og lad bundene køle af i ovnen i 30 minutter. Tag dem ud, og lad dem køle helt af på en rist.

Solbærskum

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Kog solbær, sukker, citronsaft og vand i en gryde. Skru ned til middel varme, og lad det hele simre i 5-7 minutter. Hæld bærmassen igennem en si, og lad puréen dryppe ned i en skål.
  2. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme puré. Afkøl puréen, og kassér resten af bærrene.
  3. Pisk fløden til skum, og vend den sammen med den afkølede solbærpuré.

Servering

  1. Læg marengsbundene sammen med solbærskummet og slut af med skum på toppen. Hak chokoladen groft, og drys den på toppen. Top med citronmelisse, og servér.

Sponsoreret indhold