Mazarinkage med rabarber

Forberedelse: 
15 minutes
Tilberedning: 
1 hour
Antal: 
6-8 personer.
Det skal du bruge: 
Mazarinkage med rabarber:
200 g rabarber
200 g sukker
1 tsk kværnet vaniljestang eller vaniljesukker.
150 g marcipan
150 g smør
3 æg
80 g mel
80 g mandler
1 lime, økologisk

Mazarinkage er en sød kage med blød og lækker marcipan. Hvis du kunne tænke dig at prøve den i en udgave lidt udover den klassiske, så skal du lave den med rabarber og lime. Den friske smag fra lige netop de to ingredienser klæder den søde kage virkelig godt. Og ekstra bonus er, at den ikke tager meget mere end 15 minutter at gøre klar til at komme i ovnen.   

Mazarinkage med rabarber

6-8 personer

15 min. + 1 time bagetid

Prøv også: Mazarinkage med kartofler og pistacienødder

Sådan laver du mazarinkage:
  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Rens rabarberne og skær dem i små tern. Vend dem med 50 g sukker og vaniljesukkeret eller den kværnede vanilje.   
  3. Riv marcipan og smør groft i en skål. Tilsæt resten af sukkeret og rør sammen.
  4. Pisk æggene i dejen, et ad gangen. Sigt melet i dejen og pisk sammen.
  5. Hak mandlerne groft og vend dem i dejen sammen med revet limeskal.
  6. Hæld dejen i en tærteform (Ø: 24 cm).
  7. Fordel rabarberne på toppen af kagen og bag den i ovnen på nederste rille i 1 time, til den er fast i midten.
  8. Nydes med is, flødeskum eller cremefraiche.  

Prøv også: 5 fantastiske flødekager du må smage!