Kager

Mazarinkage med rabarber

Mazarinkage med rabarber er en ægte forårskage. Hvis du er vild med mazarinkage, så prøv at lave den med den friske smag af rabarber og revet limeskal.
af Julie Hey 18.05.2020 Foto: Bjørn Jakobsen
Rabarber-mazarinkage - nem opskrift på mazarinkage med rabarber
1 t og 0 min 6 personer
Tid i alt 1 t og 15 min

Mazarinkage med rabarber:

  • 200 g rabarber
  • 200 g sukker
  • 1 tsk kværnet vaniljestang eller vaniljesukker.
  • 150 g marcipan
  • 150 g smør
  • 3 æg
  • 80 g mel
  • 80 g mandler
  • 1 lime, økologisk

Mazarinkage er en sød kage med blød og lækker marcipan. Hvis du kunne tænke dig at prøve den i en udgave lidt udover den klassiske, så skal du lave den med rabarber og lime. Den friske smag fra lige netop de to ingredienser klæder den søde kage virkelig godt. Og ekstra bonus er, at den ikke tager meget mere end 15 minutter at gøre klar til at komme i ovnen.   

Sådan laver du mazarinkage med rabarber

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Rens rabarberne og skær dem i små tern. Vend dem med 50 g sukker og vaniljesukkeret eller den kværnede vanilje.   
  3. Riv marcipan og smør groft i en skål. Tilsæt resten af sukkeret og rør sammen.
  4. Pisk æggene i dejen, et ad gangen. Sigt melet i dejen og pisk sammen.
  5. Hak mandlerne groft og vend dem i dejen sammen med revet limeskal.
  6. Hæld dejen i en tærteform (Ø: 24 cm).
  7. Fordel rabarberne på toppen af kagen og bag den i ovnen på nederste rille i 1 time, til den er fast i midten.
  8. Nydes med is, flødeskum eller cremefraiche.