Kager

Mazarinkage med kartofler og pistacienødder

Kartofler synes måske usædvanlige i kage, men de giver den helt rette cremede konsistens i mazarinkage
af Pia Buusmann 15.02.2010 Foto: Jes Buusmann

Glem alt om den kedelige, halvtørre mazarinkage købt på tanken. En hjemmelavet mazarinkage smager tusind gange bedre - og så vil du helt sikkert kunne imponere dine gæster med den.

En rigtig mazarinkage bages med kartofler og masser af god marcipan, så kagen bliver dejligt blød og lækker. Denne mazarinkage har fået et ekstra pift med pistacienødder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på mazarinkage med kartofler og pistacienødder

10 personer

Mazarinkage - det skal du bruge

150 g flormelis
350 g groftreven marcipan
3 æg
200 g kogte mosede kartofler
1 tsk. bagepulver
1½ dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
70 g usaltede hakkede pistacienødder

Glasur

110 g mørk chokolade
15 g smør
4 spsk. flormelis

Prøv også de lækre, små mazariner med brombær-hyldebær-glasur

Sådan laver du mazarinkage

Kom flormelis, marcipan og æg i en skål, og pisk det godt sammen med en håndmikser. Pisk de kolde mosede kartofler i. Bland bagepulver, mel og kartoffelmel, og rør det i blandingen. Vend derefter 50 g af pistacienødderne i dejen, og fordel den i en velsmurt tærteform på 22-24 cm i diameter. Bag din mazarinkage i ovnen på den midterste rille ved 180° i 25-30 min. Tag kagen ud, og lad den afkøle.

Glasur

Kom alle ingredienser til glasuren i en gryde, og smelt blandingen over ganske svag varme. Rør den glat, og fordel den hen over den afkølede mazarinkage med en spatel. Drys med resten af pistacienødderne og server din mazarinkage sammen med en god kop te.

En lidt mere utraditionel måde at servere mazarinkage på, er ved at bruge den som bund til en frisk appelsinparfati. Få opskriften her