Kager

Mazarintærte med sommerbær

Det er sæson for sommerens søde bær direkte fra busken. De kan blandt andet bruges i denne lækre mazarintærte, hvor du får smagen af sommer og sol!
Af Louisa Lorang 8.08.2022 Foto: Lene Samsø
Mazarintærte med sommerbær
4 personer

Det skal du bruge:

  • 120 g marcipan
  • 120 g sukker
  • 120 g blødt smør
  • 2 æg
  • 50 g hvedemel
  • 75 g mørk chokolade
  • 1 aflang tærteform med løs bund, ca. 35 x 11 cm

Citroncreme:

  • 2½ dl piskefløde
  • 2 spsk. lemoncurd
  • 1 spsk. citronsaft

Til servering:

  • 100 g ribs
  • 100 g hindbær
  • 100 g jordbær
  • 100 g blåbær

Mazarintærte med sommerbær

Sådan gør du:

  1. Blend marcipan, sukker og smør i en blender eller foodprocessor.
  2. Fordel marcipanblandingen i en skål, og pisk æggene i med en elpisker.
  3. Vend herefter mel i dejen, og rør forsigtigt, til den er jævn og glat.
  4. Tænd ovnen på 175° varmluft.
  5. Fordel kagemassen i en smurt form, og bag kagen i ovnen i 15-20 minutter, til den er gylden og gennembagt.
  6. Lad den afkøle let på en bagerist.
  7. Hak chokoladen groft, og smelt den i en skål over vandbad.
  8. Smør den smeltede chokolade oven på kagen, og lad chokoladen størkne helt.

Citroncreme:

  1. Pisk fløden til blødt skum i en skål med en elpisker.
  2. Vend flødeskummet med lemoncurd og citronsaft, og fordel citroncremen oven på kagen.

Servering:

  1. Skyl alle bærrene.
  2. Halvér evt. jordbær, hvis de er meget store.
  3. Fordel bær oven på kagen, og servér