Pavlova er en skøn og luftig marengsdessert - perfekt til dessertbordet. Denne opskrift kombinerer marengs med passionsfrugt, som giver desserten den friske og syrlige smag, der passer så godt til det søde.
Sådan laver du pavlova med passionsfrugt:
Marengs:
- Sæt ovnen på 150°.
- Pisk æggehviderne til hårdt skum, tilsæt eddike og lidt sukker ad gangen, og pisk ingredienserne sammen til en blanding.
- Tilsæt majsstivelse og pisk i 1 minut.
- Hæld marengsdejen i en sprøjtepose, og sprøjt 6-8 marengs ud på et bagepapir.
- Bag marengs midt i ovnen i ca. 20 minutter, skru derefter varmen ned til 100°, og bag videre i 45 minutter. Sluk derefter for ovnen, og lad marengsene stå i ovnen, indtil den er kold, gerne over natten.
Topping:
- Skær passionsfrugterne over, og udhul dem. Riv skallen af citronen.
- Bland frugtkød fra passionsfrugterne med kvark, creme fraiche, citronskal og vaniljesukker i en skål. Smag til.
Pynt:
- Læg en smule topping ovenpå marengsene.
- Skær passionsfrugterne over, og udhul dem.
- Pynt pavlova med passionsfrugt og citronmelisse.