Kager

Rabarbertærte med vaniljecreme

Det er lige nu, at haven bugner med de farvefine rabarber. Vi kan kun anbefale, at du bruger dem i denne skønne rabarbertærte med vaniljeprikket creme til.
af Marie Melchior 4.05.2017 Foto: Betina Hastoft.
Lav en lækker rabarbertærte med vaniljecreme
Tid i alt 35 min

Det skal du bruge

  • 500 g rabarber
  • 1-2 spsk. sukker
  • evt. lidt usaltede pistacienødder

Tærtedej:

  • 125 g blødt, usaltet smør
  • 1 nip salt
  • 75 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 1 æg
  • en tærteform, ca. 20 cm i diameter

Vaniljecreme:

  • 2 æggeblommer
  • 3 spsk. sukker
  • 2 spsk. majsstivelse (Maizena)
  • korn af 1 vaniljestang
  • 2½ dl mælk

Rabarber er gode som kompot eller i en nem marmelade - og ikke mindst i en sprød tærte. Dæk blot tærtebunden med den søde vaniljecreme, læg rabarberstykker ovenpå, og kort tid efter kan du sætte forårets smukkeste tærte på bordet!

TIP: Tærtedejen skal ikke æltes for meget, så bliver den sej og blød i stedet for sprød og porøs. Du kan sagtens klare dig uden foodprocessor – så rører du bare smørret blødt og rører de øvrige ingredienser i ved håndkraft. Jo rødere rabarberstilke du bruger, jo smukkere bliver tærten i øvrigt.

Sådan laver du rabarbertærte med vaniljecreme

  1. Tærtedej: Blend smør i en foodprocessor, til det er cremet. Tilsæt salt, sukker og mel, og blend til en grov rasp. Tilsæt æg, og blend igen.
  2. Saml dejen med hænderne, og pak den ind i husholdningsfilm. Læg den på køl i mindst 30 minutter.
  3. Tænd ovnen på 180°. Rul dejen ud i en cirkel med en kagerulle på et meldrysset bord. Læg dejen i en smurt tærteform, så den dækker formens bund og kanter.
  4. Prik tærtebunden med en gaffel. Riv brede strimler af alufolie, og tryk dem fast omkring kanten af tærteformen, så dejen ikke glider ned under bagningen. Bag tærtebunden i ovnen i 8 minutter. Lad den køle af, men lad ovnen være tændt.
  5. Vaniljecreme: Pisk æggeblommer sammen med sukker og majsstivelse i en skål. Pisk vaniljekorn i. Bring mælken i kog. Hæld den kogende mælk i æggemassen, mens du pisker. Hæld cremen tilbage i gryden, og varm den op til kogepunktet, mens du pisker. Tag cremen af varmen, når den tykner. Afkøl.
  6. Fordel cremen på tærtebunden. Rens rabarber, skær dem i mindre stykker, og fordel dem på cremen. Drys med sukker, og bag tærten i ovnen ved 180° i ca. 20 minutter. Pynt evt. med pistacienødder.