Kager

Sarah Bernhardt-kager med hindbærsmørcreme

Makronbunde, hindbærsmørcreme og chokoladeovertræk. Hvem kan modstå en Sarah Bernhardt-kage? De dekorative kager pynter så på fint på kagebordet, når du drysser dem med frysetørrede hindbær.
af Camilla Biesbjerg Markussen. 14.10.2021 Foto: Betina Hastoft.
Sarah Bernhardt-kager med hindbærsmørcreme
16 stk

Makronbunde

  • 200 g marcipan
  • 60 g flormelis
  • 20 g æggehvider

Hindbærsmørcreme

  • 200 g blødt smør
  • 100 g flormelis
  • 1½ tsk. vaniljesukker
  • 80 g hindbær

Pynt

  • 200 g mørk chokolade
  • 2 spsk. frysetørrede hindbær

Sådan laver du Sarah Bernhardt-kager

Makronbunde

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Ælt marcipan, flormelis og æggehvider sammen til en ensartet masse.
  3. Form massen til 16 små kugler, fordel dem på en bageplade med bagepapir, og tryk dem flade.
  4. Bag makronbundene i ovnen i 8-10 minutter. Afkøl.

Hindbærsmørcreme

  1. Pisk smør, flormelis og vaniljesukker luftgt i en skål med en elpisker.
  2. Mos hindbær, og pisk dem sammen med smørcremen.
  3. Læg en skefuld hindbærcreme på hver makronbund, og smør den op i en top, så den bliver kegleformet.
  4. Sæt kagerne i fryseren i 30 minutter.

Pynt

  1. Hak chokoladen, og smelt ¾ af den i en skål over vandbad.
  2. Tag skålen af varmen, og rør den sidste chokolade i, til den har en temperatur på 31-32°.
  3. Dyp kagerne chokoladen, og drys med frysetørrede hindbær.