Semlor med marcipanfyld og flødeskum
Boller
- 2 dl sødmælk
- 25 g gær
- 420 g hvedemel
- 1 æg
- ½ tsk. salt
- 1 spsk. stødt kardemomme
- 100 g blødt smør
- 85 g sukker
- Smør til pensling
Fyld
- 200 g marcipan
- 20 g mandelmel
- 20 g mandler
- 1 vaniljestang
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 30 g flormelis
- ½ dl mælk
- ½ l piskefløde
- Flormelis til pynt
Sådan laver du semlor:
Boller
-
Varm sødmælk op, til det er lunkent, og hæld det i en stor skål.
-
Smuldr gær i skålen og rør, til gæren er opløst.
-
Tilsæt 260 g hvedemel lidt ad gangen, mens du rører, til dejen er fin og ensartet.
-
Læg et fugtigt klæde over skålen, og lad dejen hvile i 15 minutter.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
-
Kom de resterende ingredienser i dejen, og ælt den igennem, til den er blank og elastisk.
-
Del dejen i 14 lige store dele, og form dem til små boller.
-
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir. Læg et fugtigt klæde over bollerne, og stil dem til hævning et lunt sted i 2 timer.
-
Tænd ovnen på 210°.
-
Smelt smørret, og pensl bollerne med det.
-
Bag bollerne i ca. 10 minutter, eller indtil de er tilpas gyldne.
De 14 lækreste fastelavnsboller
Fyld
-
Hæld marcipan og mandelmel i en skål.
-
Hak mandlerne groft, og hæld dem i skålen.
-
Skrab kornene ud af vaniljestangen.
-
Tilsæt kardemomme, vaniljekorn og flormelis, og rør det hele godt sammen.
Fastelavnsboller med flødeskum og hindbærsyltetøj
-
Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du rører. Stop, når du er tilfreds med konsistensen. Mandelfyldet skal være blødt, men ikke flydende.
-
Pisk fløden til en blød skum.
-
Skær et trekantet låg af alle bollerne, og lav et dybt hul. Fyld op med mandelfyld, og derefter en “swirl” af flødeskum fra sprøjtepose.
-
Sæt låget på bollen, og sigt flormelis over