Kager

Shortbreadkage

Med tre simple basisingredienser kan du bage en skøn, engelsk kageklassiker. Her får du opskriften på shortbreadkage i en stor, florlet version!
af Inge Skovdal. 26.03.2015

Shortbread stammer oprindeligt fra England og Skotland, hvor de blev bagt som små kager ved festlige lejligheder. Den dag i dag serveres de små søde kager også i resten af verden med stort velbehag, både når der står fest og hverdag på menuen. Vi har forvandlet de små shortbread til én stor shortbreadkage, der vil sprede masser af sød kageglæde!

1 stk

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 60 g flormelis
  • 180 g hvedemel

Sådan laver du shortbread

  1. Tænd ovnen på 190° varmluft. Rør smør og flormelis sammen, si hvedemelet i, og saml dejen.
  2. Del dejen i to. Rul dejstykkerne ud på bagepapir i to cirkler, og stik dem ud med en tærteform.
  3. Fjern rester af dejen, og prik med en gaffel hver cirkel ud i 8 kagestykker. Bag kagerne i ovnen i 15 minutter, og lad dem afkøle på en rist.
  4. Drys et smukt mønster på kagen med flomelis ved at lægge en mønstret blondeserviet hen over og drysse flormelis udover.
  5. Fjern servietten, og servér kagen. Skær kagen ud efter de forprikkede stykker.