De syrlige tærter med lime- og citronskal og en sød sukkertop af brændt marengs er en sand favorit af en dessert. Smagen er frisk og syrlig, og udseendet er smukt og delikat - perfekte til enhver anledning.
Prøv også: Små chokoladebomber med passionsfrugt
Det skal du bruge til citrustærter med marengstop:
6 personer / ca. 6 stk.
Citrustærter:
- 2 usprøjtede limefrugter
- 1 usprøjtet citron
- 1 dåse kondenseret mælk
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 100 g smør
- 150 g Digestive-kiks
- 2-3 stilke citronverbena
Marengs:
- 2 æggehvider
- 100 g sukker
Sådan gør du:
- Tærte: Riv lime- og citronskal fint, og pres saften. Rør begge dele sammen med kondenseret mælk og æggeblommer, og lad blandingen stå og trække på bordet, imens du laver bundene.
- Smelt smørret i en gryde.
- Knus kiksene, og hak citronverbenaen fint.
- Bland smør, kiks og citronverbena til en fast dej, og pres den ud i små tærteforme.
- Bag dem i ovnen ved 185° i ca. 15 minutter. Lad bundene afkøle.
- Tag bundene ud af formene, og fyld dem med limeblandingen.
- Bag tærterne ved 200° i ca. 20 minutter, og lad dem køle af i køleskabet.
- Marengs: Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker. Pisk i yderligere 2 minutter.
- Kom marengsen i en sprøjtepose, og pynt tærterne.
- Brænd marengsen på toppen med en brænder, og servér.
En fryd for ganen: Chokoladetrøffelkage - en cremet favorit