Kager

Små citrustærter med marengstop

Man må tage det sure med det søde! Det er de her små citrustærter med marengstop et fantastisk eksempel på. De smager skønt og er en oplagt dessert hele året rundt. Få opskriften på små citrustærter her!
Opskrift og foto: Skovdalnordic.com 20.09.2022
6 stk

Tærte

  • 2 usprøjtede limefrugter
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 100 g smør
  • 150 g Digestive-kiks
  • 2-3 stilke citronverbena

Marengs

  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker

Sådan laver du citrustærter

Tærte

  1. Riv lime- og citronskal fint, og pres saften. Rør begge dele sammen med kondenseret mælk og æggeblommer, og lad blandingen stå og trække på bordet, imens du laver bundene. 

  2. Smelt smørret i en gryde.

  3. Knus kiksene, og hak citronverbenaen fint. 

  4. Bland smør, kiks og citronverbena til en fast dej, og pres den ud i små tærteforme. 

  5. Bag dem i ovnen ved 185° i ca. 15 minutter. Lad bundene afkøle. 

  6. Tag bundene ud af formene, og fyld dem med limeblandingen. 

  7. Bag tærterne ved 200° i ca. 20 minutter, og lad dem køle af i køleskabet.

Marengs

  1. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker. Pisk i yderligere 2 minutter. 

  2. Kom marengsen i en sprøjtepose, og pynt tærterne. 

  3. Brænd marengsen på toppen med en brænder, og servér. 

De syrlige tærter med lime- og citronskal og en sød sukkertop af brændt marengs er en sand favorit af en dessert. Smagen er frisk og syrlig, og udseendet er smukt og delikat - perfekte til enhver anledning.