Man må ikke græde over spildt mælk - men spildt kage er en helt anden snak!
For ikke at risikere, at de sidste stykker kager ender i skraldespanden, får du her en opskrift på en lækker trifli, som du kan trylle frem af de sidste rester fra en hvilken som helst hjemmebagt kage.
Flere lækkerier med citrus: Citronkage med mandler og birkes
Det skal du bruge til trifli med citrusfrugter og hvid chokolade:
4 personer
Citronsirup:
- 2 dl citronsaft (ca. 3 citroner)
- ½ vaniljestang
- 1 dl sukker
Desuden:
- En hvilken som helst kagerest - gerne 2-3 dage gammel
- 1 pomelo
- 3 appelsiner
- 6 dl piskefløde
- 2 spsk. flormelis
- 100 g hvid chokolade
Måske du også vil kunne lide: Grønne knækbrød med citron-fetadip
Sådan gør du:
Citronsirup:
- Pres citronerne, så du har 2 dl saft.
- Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom alle ingredienser i en kasserolle, og lad blandingen koge op og derefter simre i et par minutter.
- Tag den af varmen, og lad den køle helt af.
Desuden:
- Skær citron-birkes-mandel-kagen ud i tern på ca. 2 x 2 cm. Læg halvdelen i bunden af en skål, og dryp med halvdelen af den afkølede citrussirup.
- Lad det stå, til siruppen er absorberet, mens du fileterer citrusfrugterne. Fordel halvdelen af frugtkødet på bunden af 4 glas.
- Læg dernæst de sidste kagestykker ovenpå, og dryp med resten af siruppen. Læg resten af citruskødet ovenpå og til sidst kagestykkerne med sirup. Lad triflien stå og sætte sig ½ time.
- Rør fløde og flormelis sammen til skum, og top glassene med dem.
- Riv chokoladen i flager, og pynt triflien. Sæt den i køleskabet ½-1 time inden servering.
Vidste du, at du kan bruge citron i meget af din rengøring? Se bare disse 9 smarte tips!