Se også
Kager
Snegle med appelsinremonce og kokostopping
Prøv vores lækre opskrift på snegle med chokolade, frisk appelsinremonce og sprød kokostopping - en perfekt kombination af syrligt og sødt!
af Gitte Heidi Rasmussen.
8.05.2023
Foto: Columbus Leth.
14 stk
Gærdej
- 2 dl mælk
- 50 g gær
- ½ tsk. stødt kardemomme
- ½ tsk. salt
- ½ dl sukker
- 2 æg
- 550 g hvedemel
- 100 g smør
- 14 kageringe (8 cm i diameter)
Appelsinremonce
- 1 usprøjtet appelsin
- 150 g smør
- 150 g rørsukker
- 1 spsk. hvedemel
- 100 g mørk chokolade
Kokostopping
- 1 usprøjtet appelsin
- 75 g smør
- 125 g rørsukker
- 75 g kokosmel
- 1 spsk. flormelis
Sådan laver du snegle med appelsinremonce og kokos
Gærdej
- Lun mælken i en gryde, og hæld den i en skål.
- Rør gær ud i mælken, og tilsæt kardemomme, salt, sukker og æg. Rør det godt sammen.
- Hæld halvdelen af melet i en anden skål. Smuldr smørret i melet, og rør det i gærblandingen. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt igennem i mindst 5 minutter, evt. på en røremaskine. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
Appelsinremonce
- Skyl appelsinen, og riv skallen fint.
- Rør smør, sukker, appelsinskal og mel sammen i en skål til en blød remonce.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle til en stor firkant på ca. 30 x 60 cm. Smør remoncen ud på dejen, og drys med hakket chokolade.
- Rul dejen sammen til en roulade på den lange led. Skær dejen i 14 lige tykke snegle, og læg hver snegl i en smurt kagering på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i ca. 30 minutter, til de fylder formene godt ud.
Kokostopping
- Tænd ovnen på 200°.
- Skyl appelsinen, riv skallen fint, og pres saften.
- Smelt smørret i en gryde, og tilsæt sukker og appelsinsaft. Kog appelsinblandingen op, og tag gryden af varmen.
- Rør appelsinskal og kokosmel i. Fordel kokostoppingen på sneglene, og bag dem straks i ovnen i ca. 15 minutter.
- Sigt lidt flormelis over sneglene, og nyd dem friskbagte og lune.