Se også
Kager
Tærte med blåbær, chokolade og vaniljeskyr
Denne friske tærte er perfekt som dessert til middagsselskabet. Lav 8 små tærter eller én stor - den smager fantastisk uanset, hvad du vælger.
af Camilla Zarah Lawes.
12.08.2013
Foto: Wichmann+Bendtsen.
8 personer
Tærtebund
- 100 g smør
- 100 g flormelis
- ¼ tsk salt
- 200 g hvedemel
- 2 æggeblommer
- Fintrevet skal af ½ citron
- Kornene fra ½ stang god vanilje
- 2-3 spsk økologisk sødmælk
- Smør til formene
- Tørrede bønner til tærtebundene
- 50 g mørk chokolade, smeltet
- 8 små tærteforme, Ø 4 cm eller 1 stor tærteform, Ø 20 cm
Vaniljeskyr
- 250 g skyr
- Kornene fra ½ stang god vanilje
- Fintrevet skal af ½ citron
- 2-3 spsk flormelis
- 250 g blåbær (her kan der også bruges hindbær, jordbær eller solbær)
- 8 spsk æble-ingefærmynte-sirup eller akaciehonning
Sådan laver du tærte med blåbær, chokolade og vaniljeskyr
- Pisk smør, flormelis og salt sammen, enten med en elpisker eller i en foodprocessor
- kom hvedemel, æggeblommer, citronskal og vanilje i dejen. Rør, til dejen minder om brødkrummer.
- Saml dejen med mælken, til en glat kugle. Pak dejen i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet mindst 1 time.
- Smør de små tærteforme med smør.
- Rul dejen ud, beklæd formene med en, og fjern overflødig dej fra formens kant. Dæk dejen med stanniol, og læg bønner på, så dejen ikke glider ned, når den bages.
- Forvarm ovnen til 180°, og bag de små tærter i 10-12 minutter (er det én stor tærte, skal den bages i 20 minutter). Fjern bønnerne og stanniolen.
- Bag bundene videre i ca. 4 minutter, så de bliver flot gyldne. Afkøl bundene.
- Rør skyr med vaniljekorn og citronskal, og smag til med flormelis.
- Pensl bundene med den flydende chokolade.
- Fordel vaniljeskyr på de afkølede bunde, og fordel blåbær, så de står helt tæt.
- Hæld lidt af siruppen på, drys med flormelis, eller dryp lidt akaciehonning over, og server.
TIP: Hvis der bliver lidt dej til overs, kan den fryses og bruges en anden god gang.