Tærte med blåbær, chokolade og vaniljeskyr

TÆRTER MED BLÅBÆR, CHOKOLADE OG VANILJESKYR
Opskriften giver 8 små tærteforme på 4 cm i diameter
(bag bundene ad flere omgange) eller 1 stor tærteform
på 20 cm i diameter.

Tærtebund:
100 g smør
100 g flormelis
¼ tsk salt
200 g hvedemel
2 æggeblommer
Fintrevet skal af ½ citron
Kornene fra ½ stang god vanilje
2-3 spsk økologisk sødmælk
Smør til formene
Tørrede bønner til tærtebundene
50 g mørk chokolade, smeltet

Velkomstdrink
Boblecocktail med
æble-ingefær-mynte-sirup

Appetizere
Vagtelæg med avocado-chili-dip

Lynstegt tun med sesam og tangsalat

Ristede nødder med røget salt og tørret frugt

Hovedret
Lammekrone med spidskål og kikærter, bagte tomater med spidskål og spinatsalat med granatæble og hindbær

VANILJESKYR:
250 g skyr
Kornene fra ½ stang god vanilje
Fintrevet skal af ½ citron
2-3 spsk flormelis
250 g blåbær (her kan der også bruges hindbær, jordbær eller solbær) •
8 spsk æble-ingefærmynte-sirup fra velkomstdrinken eller akaciehonning

Pisk smør, flormelis og salt sammen, enten med en elpisker eller i en foodprocessor, og kom hvedemel, æggeblommer, citronskal og vanilje i dejen. Rør, til dejen minder om brødkrummer. Saml dejen med mælken, til en glat kugle. Pak dejen i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet mindst 1 time. Smør de små tærteforme med smør.
Rul dejen ud, beklæd formene med en, og fjern overflødig dej fra formens kant. Dæk dejen med stanniol, og læg bønner på, så dejen ikke glider ned, når den bages. Forvarm ovnen til 180°, og bag de små tærter i 10-12 minutter (er det én stor tærte, skal den bages i 20 minutter). Fjern bønnerne og stanniolen.
Bag bundene videre i ca. 4 minutter, så de bliver flot gyldne. Afkøl bundene. Rør skyr med vaniljekorn
og citronskal, og smag til med flormelis. Pensl bundene med den flydende chokolade. Fordel vaniljeskyr på de afkølede bunde, og fordel blåbær, så de står helt tæt.

Hæld lidt af æble-ingefær-mynte-siruppen på (den fra velkomstdrinken), drys med flormelis, eller dryp lidt akaciehonning over, og server.

TIP!
Hvis der bliver lidt dej til overs, kan den fryses og bruges en anden god gang.