Kager

Thebirkes med remonce

Forsøg dig med hjemmelavede, klassiske thebirkes med lækker remonce indeni - få opskriften her!
af Mette Jantzen. 2.06.2010 Foto: Jes Buusmann.
Thebirkes med remonce
10 stk

Ingredienser

  • 350 g hvedemel
  • 75 g smør
  • 2 dl mælk
  • 25 g gær
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sukker

Remonce

  • 50 g blødt smør
  • 50 g flormelis

Sådan laver du thebirkes

  1. Kom hvedemelet i en skål. Smuldr smørret deri.
  2. Lun mælken, og rør gæren ud deri med salt og sukker.
  3. Kom gærblandingen i melet, og ælt, til dejen er glat. Lad dejen hæve 40 min., og rul den derefter ud til et aflangt stykke på ca. 20 x 70 cm.
  4. Rør smør og flormelis sammen til remonce, og smør den ud på dejen.
  5. Fold dejen sammen på langs, så der bliver 3 lag dej. Skær stangen ud i 10-12 stykker, sæt dem på en plade med bagepapir, og lad dem efterhæve 25 min. et lunt sted.
  6. Pensl med sammenpisket æg, og drys med blå birkes.
  7. Bag tebirkesene ved 225° i ca. 15 min. Lad dem køle af på en rist.