Tørrede blommer i madeleinekager

Antal: 
20 stk.
Det skal du bruge: 
Tørrede blommer
500 g blommer
Madeleinekager
125 g smør + lidt til formen
50 g tørrede blommer
4 æg
150 g sukker
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
4 stilke frisk mynte (ca. 20 blade)

Sådan gør du:

Det er nemt at lave tørrede blommer, men det tager nogle timer, hvor de langsomt tørrer i ovnen. Du kan spise de tørrede blommer som de er, hvor de næsten smager af vingummi! Men du kan også bage dem ind i kager eller bruge dem i müsli. Her får du opskriften på tørrede blommer, der efterfølgende bruges i små madeleinekager.

Tørrede blommer:

  • Skær blommerne i kvarter, og læg dem på bagepapir eller en rist.

  • Lad blommerne tørre i ovnen ca. 6 timer ved 80°. Åbn ovnlågen så ofte som muligt, så dampen forsvinder.

  • Lad blommerne køle helt af.

  • Opbevar blommerne i rene, tætsluttende glas. Du kan evt. overhælde dem med honning.

Madeleinekager:

  • Smelt smørret, og lad det afkøle.

  • Skær de tørrede blommer i små stykker.

  • Pisk æg og sukker luftigt.

  • Sigt mel og bagepulver ned i æggemassen.

  • Vend det smeltede smør i sammen med blommestykkerne.

  • Smør 20 madeleineforme med smør, og læg 1 mynteblad i hver. Hæld dejen over.

  • Bag kagerne i ovnen ved 180° i ca. 12 minutter.