Tørrede blommer i madeleinekager
Tørrede blommer
- 500 g blommer
Madeleinekager
- 125 g smør + lidt til formen
- 50 g tørrede blommer
- 4 æg
- 150 g sukker
- 200 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 4 stilke frisk mynte (ca. 20 blade)
Sådan gør du:
Det er nemt at lave tørrede blommer, men det tager nogle timer, hvor de langsomt tørrer i ovnen. Du kan spise de tørrede blommer som de er, hvor de næsten smager af vingummi! Men du kan også bage dem ind i kager eller bruge dem i müsli. Her får du opskriften på tørrede blommer, der efterfølgende bruges i små madeleinekager.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Tørrede blommer:
-
Skær blommerne i kvarter, og læg dem på bagepapir eller en rist.
-
Lad blommerne tørre i ovnen ca. 6 timer ved 80°. Åbn ovnlågen så ofte som muligt, så dampen forsvinder.
-
Lad blommerne køle helt af.
-
Opbevar blommerne i rene, tætsluttende glas. Du kan evt. overhælde dem med honning.
Madeleinekager:
-
Smelt smørret, og lad det afkøle.
-
Skær de tørrede blommer i små stykker.
-
Pisk æg og sukker luftigt.
-
Sigt mel og bagepulver ned i æggemassen.
-
Vend det smeltede smør i sammen med blommestykkerne.
-
Smør 20 madeleineforme med smør, og læg 1 mynteblad i hver. Hæld dejen over.
-
Bag kagerne i ovnen ved 180° i ca. 12 minutter.