Kager

Verdens bedste bananpandekager

Bananpandekager er et hit til både morgenmad og som en sundere dessert. Den svampede konsistens og den søde smag gør dem til et vanedannende smagsbekendtskab!
af Freja Bang Lyngbo 11.07.2020 Foto: Line Falck.

På morgener med ekstra god tid er det dejligt at forkæle sig selv med et ordentligt og velsmagende morgenmåltid. Hvis du er til søde sager i løbet af dagens første timer, så vil du elske disse saftige bananpandekager med varme krydderier. 

Prøv også: Sund og sødmefuld bananis

Det skal du bruge til bananpandekager:

Til 4 personer

  • 4 bananer
  • 4 æg
  • 1 usprøjtet appelsin eller citron
  • 2 dl hvedemel
  • 2 dl spsk havregryn
  • 1 dl kokosmel
  • 1 spsk chiafrø
  • 2 tsk kardemomme
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljepulver eller vaniljesukker
  • Lidt salt
  • Lidt smør eller kokosolie til stegning

​Se også:Bananasplit med karamelsauce

Sådan laver du bananpandekager:

  1. Mos bananerne ud i en skål, og pisk æggene i. 
  2. Riv skallen af appelsinen/citronen, og rør den i dejen sammen med hvedemel, havregryn, chiagrø, kardemomme, kanel, vanilje og salt. 
  3. Fordel dejen i klatter med en spiseske, og steg pandekagerne ved middelvarme, til de er gyldne på begge sider. 

Tip: Jo tyndere pandekagerne er, jo sprødere bliver de. Servér med frisk frugt, nødder og youghurt - eller marmelade og kokosmel.

Læs også: Spinatpandekager med banan