Menuer
Fisk og skaldyr
kartoffelsalat med stenbiderrogn og peberrod
Prøv denne lækre forårsudgave af en kartoffelsalat med stenbiderrogn, peberrod, karse og skalotteløg.
af Mikkel Karstad og Sofie Karoline Fodeh Taarnberg. Redigeret til web. / FOTO Anders Schønnemann
19.02.2020
Stenbiderrognen kan både koges, steges og spises røget. Den bruges ofte som et alternativ til ægte kaviar, da den er væsentligt billigere, men stadig rig på smag.
En af forskellene på stenbiderrogn og ægte kaviar er fisken, som æggene kommer fra. Det er nemlig kun rogn fra fisk i størfamilien, der må kaldes ægte kaviar. Den store prisforskel på de to slags æg skyldes, at mange størarter er kritisk truede grundet ødelagte habitater og overfiskning.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Her får du en opskrift på kartoffelsalat med peberrod, karse, skalotteløg og stenbiderrogn.
SE OGSÅ: Kartoffelsalat med gedeost og birkes
Opskrift på kartoffelsalat med peberrod, karse, skalotteløg og stenbiderrogn
Antal: 4 personer
Det skal du bruge for at lave kartoffelsalat med peberrod, karse, skalotteløg og stenbiderrogn
- 400 g små kartofler
- 5 g havsalt
- ½ dl æbleeddike
- 1 tsk. akaciehonning
- ½ dl olivenolie
- 3 g peber
- 10 g friskrevet peberrod
- 1 bananskalotteløg
- 300 g frisk stenbiderrogn renset vægt
- ½ bakke karse
Sådan laver du kartoffelsalat med peberrod, karse, skalotteløg og stenbiderrogn
- Skyl kartoflerne i koldt vand, og sæt dem over i en lille gryde med vand og salt.
- Kog kartoflerne i 12-14 minutter, og lad dem trække færdig i det varme kogevand.
- Pil kartoflerne, mens de stadig er lune, og skær dem ud i kvarte.
- Rør æbleeddike, akaciehonning, olivenolie, salt og friskkværnet peber sammen til en dressing.
- Riv peberroden og kom halvdelen af den i dressingen.
- Hæld dressingen over de lune kartofler.
- Pil skalotteløget, og skær det i helt tynde skiver.
- Fordel kartoflerne i fire skåle, læg en god skefuld stenbiderrogn på toppen af hver sammen med lidt løgringe, peberrod og karse.
- Drys med havsalt og friskkværnet peber på toppen.